A Ferencváros kiütéssel győzte le a „másik” bajnokot

Magabiztos sikerrel kezdte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjét a címvédő FTC, amely csütörtökön 14-6-ra győzte le a francia CN Marseille csapatát.

2021. 06. 03. 16:40
Marseille
Funtulisz kezd csúcsformába lendülni Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája B csoportját megnyert Ferencvárosra a nyolcas döntő első mérkőzésén az A csoport negyedik helyén végzett CN Marseille várt, amely már azzal is történelmi sikert ért el, hogy bekerült az elitsorozat legjobb nyolc csapata közé. A felszálló ágban lévő francia együttes a 2018/2019-es idényben megszerezte a kontinens második legfontosabb klubtrófeáját, az Eurokupát – így a két legrangosabb kupasorozat címvédője csapott össze egymással csütörtök délután, hiszen az FTC a legutóbbi BL-kiírás győztese.

Az első negyed első felében nem szakadt ki a gólzsák egyik oldalon sem. A ferencvárosiakat a pontatlanságok akadályozták meg a gólszerzésben, a franciákat pedig a zöld-fehérek remek védekezése – a Marseille két fórt sem tudott kihasználni. Az FTC viszont élni tudott sajátjaival, Jansik Szilárd és Vigvári Vendel is büntetett, majd egy távoli bombával állította be a 3-0-s eredményt.

A magyar csapat játékosai a második negyedben is testvériesen osztoztak a találatokon, és újabb három pólós iratkozott fel a gólszerzők sorába Jannisz Funtulisz, és Nicolas Constantin-Bicari személyében. Végül a Fradi házi gólkirálya, Funtulisz törte meg a mintát, és a medencében elsőként másodszor is betalált. A francia alakulat sem maradt gól nélkül, így 7-1 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

Funtulisz kezd csúcsformába lendülni
Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic

A folytatásra kicsit kiengedett a Fradi, miközben összekapták magukat a Marseille vízilabdázói. Élni tudtak egy emberelőnnyel, ráadásul a meccs során először tartották a lépést a ferencvárosiakkal, 3-3-as döntetlennel ért véget a negyed – igaz ez csak sovány vigasz volt, hiszen ekkor már hatgólos hátrányban voltak a gallok.

Már csak azért is, mert a záró nyolc perc ismét a magyar csapat kedve szerint zajlott, együttese nyolc gólra növelte az előnyét, és a vártnál simábban, 14-6-ra legyőzte francia ellenfelét.

Az FTC ellenfele a pénteki elődöntőben a Jug–Brescia találkozó (18 órakor) győztese lesz. Utóbbiról nem őriz jó emlékeket ebben az idényben a magyar csapat: a csoportkör során kétszer is három góllal kikapott tőle.

Bajnokok Ligája, Final 8, negyeddöntő (Belgrád):

FTC-Telekom Waterpolo–CN Marseille (francia) 14-6 (3-0, 4-1, 3-3, 4-2)

gólszerzők: Funtulisz 4, Vámos 3, Zalánki, Vigvari, Constantin-Bicari 2-2, Jansik 1, ill. Vukičević 2, Prlainović, Kovacsevics, Camarasa, Marion-Vernoux 1-1

Csütörtöki program:

Pro Recco–Hannover 16-9 (5-2, 4-3, 1-2, 6-2)

Jug–Brescia 18.00

Barceloneta–Olympiakosz 20.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.