Elmaradt a címvédés, a Ferencváros ezüstérmes a BL-ben

Sorban a második olasz csapatot már nem tudta legyőzni a Ferencváros, a férfivízilabda Bajnokok Ligája szombat esti döntőjében 9-6-ra kikapott a Pro Recco együttesétől.

Magyar Nemzet
2021. 06. 05. 21:45
Bajnokok Ligája
Zalánki Gergõ, az FTC Telekom (j), és Francesco Di Fulvio , a Pro Recco játékosai a férfi vízilabda Bajnokok Ligája döntõjében játszott FTC Telekom - Pro Recco mérkõzésen Belgrádban 2021. június 5-én. Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazája bajnokságában trónjától megfosztott két csapat összecsapását hozta a Bajnokok Ligája döntője – extra motivációt adhatott a két küzdő félnek, hogy javítani tudjon, és aranyéremmel zárja az évet. Más megközelítésben a címvédő és a rekordbajnok nézett szembe egymással: a Ferencváros 2019-ben fennállása első BL-címét szerezte, míg a Pro Recco nyolcszoros bajnok.

Az olasz együttes a Barcelonetát legyőzve jutott a fináléba, míg az FTC egy kimerítő csatát nyert meg a Brescia ellen péntek este.

A kilencedik BL-trófeája után 2015 óta ácsingózó Pro Recco szerezte az első gólt, de a Ferencváros villámgyorsan a maga javára fordította az eredményt, és a mérkőzés során – sajnos – egyetlen alkalommal vezetett. Innentől kezdve fej fej mellett haladtak a csapatok, az első negyedet 3-2-re a Recco nyerte. A nagyszünetig tartotta magát a Ferencváros, az első félidő 5-5-ös eredménnyel zárult.

A finálé előtt Sedlmayer Tamás brutalitás miatt kétmeccses eltiltást kapott, így a Fradi csak tizenkét fős játékoskerettel állt ki a mindent eldöntő meccsre. A zöld-fehérek problémáit fokozta, hogy Jannisz Funtulisz rögtön a térfélcsere után, majd szintén a harmadik negyed során Mezei Tamás is kipontozódott, így csapattársaikra egyre nagyobb felelősség hárult.

Zalánkiék (zöld sapkában) a döntőben nem tudták visszafogni az olaszokat
Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic

Egyre jobban kiütközött a fáradtság a magyar csapaton, hiába voltak lehetőségeik, azok sorra kimaradtak, így a mérkőzés során először kétgólos előnybe került a Pro Recco a zárónegyed előtt.

Az FTC tizenhat perces gólcsend után talált be újra Constantin-Bicari révén. De ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég, hiszen ekkor már csak három perc volt hátra a döntőből, és a zöld-fehéreknek háromgólos különbséget kellett volna ledolgozniuk. Erre a kimerült magyar játékosoknak már nem volt erejük, így a Pro Recco 9-6-ra győzött a fináléban, és kilencedik alkalommal is megnyerte a Bajnokok Ligáját.

együttese így egy aranyéremmel (Magyar Kupa), egy ezüsttel (Bajnokok Ligája) és egy bronzzal (ob I) zárta az idényt.

Bajnokok Ligája, döntő (Belgrád):

Pro Recco–FTC-Telekom Waterpolo 9-6 (3-2, 2-3, 2-0, 2-1),

gólszerzők: Mandics 3, Figlioli, Di Fulvio 2-2, Younger, Echenique 1-1, ill. Vigvári, Constantin-Bicari 2-2, Vámos, Jaksics 1-1

További eredmények:

A 7. helyért: Olympiakosz (görög)–CN Marseille (francia) 13-12 (5-2, 2-4, 4-4, 2-2)

Az 5. helyért: Waspo Hannover (német)–Jug Dubrovnik (horvát) 11-16 (2-3, 1-6, 4-5, 4-2)

A 3. helyért: CN Barceloneta (spanyol)–Brescia (olasz) 7-13 (1-3, 2-6, 2-2, 2-2)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.