Lassan kezdett, nagyon belejött a németek reménysége

Hárman is először jutottak el a Roland Garros elődöntőjébe. Alexander Zverev az első forduló eleje óta menetel, és kezdi leküzdeni Grand Slam-fóbiáját.

Magyar Nemzet
2021. 06. 08. 20:30
Zverev
1321296791 Fotó: Adam Pretty Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexander Zverev úgy kezdte a Roland Garrost, hogy az első két játszmát elveszítette selejtezős honfitársa, Oscar Otte ellen. Azóta viszont egyetlen szettet sem veszített a tornán, ráadásul egyre simább képet mutatnak a meccsei, pedig a viadal felépítése alapján egyre nehezebb mérkőzések jönnének egymás után.

Ma Zverev az első férfi negyeddöntőben esélyt sem adott a spanyol Alejandro Davidovich Fokinának. Az első játszma még szoros volt, utána viszont a spanyol már egyáltalán nem tudta tartani a lépést a némettel. Zverevet sokáig Grand Slam-fóbiásként tartották számon, mert a legnagyobb tornákon rendre alulteljesített. Tavaly már bizonyított az Australian Open-elődöntővel és a US Open-fináléval, most pedig a salakpályás GS-tornán is eljutott az elődöntőig.

A női versenyben folytatódott az elképesztő meglepetéshullám. A legjobb nyolc közé a húszéves címvédő, a lengyel Iga Świątek kivételével csupa olyan teniszező jutott be, aki korábban még elődöntőt sem vívott Grand Slam-tornán. Ezek után szinte természetes folytatása volt az idei francia nyílt teniszbajnokságnak, hogy a tegnapi negyeddöntőket is az alacsonyabban rangsorolt játékosok nyerték. A szlovén Tamara Zidanšek a 2019-es US Open-bajnok Bianca Andreescu kiejtésével nyitotta a Garrost, akkor is maratoni döntő szettben nyert, akárcsak tegnap a spanyol Paula Badosa ellen. Zidanšek ellenfele a csütörtöki elődöntőben az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova lesz, aki hat elveszített Grand Slam-negyeddöntő után nyert végre meccset ebben a fázisban. Pavljucsenkova párosbeli társát, a kazah Jelena Ribakinát búcsúztatta, ennek a negyeddöntőnek is hosszúra nyúlt a harmadik játszmája.

Roland Garros, negyeddöntő

Férfi egyes

Zverev (német, 6.)–Davidovich Fokina (spanyol) 6:4, 6:1, 6:1

Női egyes

Zidanšek (szlovén)–Badosa (spanyol, 33.) 7:5, 4:6, 8:6

Pavljucsenkova (orosz, 31.)–Ribakina (kazah, 21.) 6:7, 6:2, 9:7

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.