időjárás 3°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Egy nevesincs lengyel küldte haza Federert Wimbledonból

Szilágyi
2021.07.07. 19:14
Egy nevesincs lengyel küldte haza Federert Wimbledonból

Véget ért Roger Federer idei wimbledoni szereplése: a 39 éves, hússzoros Grand Slam-bajnok teniszező kikapott a lengyel Hubert Hurkacztól a torna negyeddöntőjében. A harmadik szettet 6:0-ra nyerte meg a lengyel. Döbbenetes.

Amióta Roger Federer visszailleszkedett a tenisztársadalomba, 39 évesen újra beállt a sorba, versenyeken indul és trófeákért száll harcba, szinte minden alkalommal ugyanazt a kettős énjét mutatja. Felvillant valamit a zsenialitásából, majd a legkönnyebb labdákat könnyelműen elhibázza. Ugyanígy volt a wimbledoni negyeddöntőben a füves borításon veszélyes, egyébként semmi különlegeset nem produkáló lengyel Hubert Hurkacz ellen. A 24 éves fiatal az első szettet simán, 6:3-ra hozta.

Hurkacz sokkal koncentráltabban játszott, mint a nagynevű ellenfele
Fotó: Europress/AFP/Glyn Kirk

A másodikban úgy tűnt, fordul a kocka: Federer kicsit jobban odatette magát, ellépett 3:0-ra, de Hurkacz visszakapaszkodott a nyolcszoros wimbledoni bajnok ellen. A szett rövidítésben dőlt el: egészen megdöbbentő alapütéseket rontott Federer viszonylag könnyű, mondhatni ziccerhelyzetben. A tie break a magabiztosan és nagyon stabilan szerváló lengyel javára dőlt el.

Miként a harmadik játszma is: 1:0-nál vette el Hurkacz a teniszlegenda szerváját majd ugyanezt megismételte 3:0-nál is. Nem lett szép a vége, nagyon nem. A harmadik szettet 6:0-ra nyerte a lengyel. Egészen döbbenetes.

Wimbledoni nemzetközi teniszbajnokság, negyeddöntő: Hurkacz (lengyel)–Federer (svájci, 6.) 6:3, 7:6, 6:0.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.