Fucsovics a centerpályán nyitja a szerdai programot Wimbledonban

Újabb meglepetés született Wimbledonban: a 24 éves lengyel Hubert Hurkacz 1-2-ről fordítova, ötszettes csatában legyőzte a második kiemelt Danyiil Medvegyevet. Hurkacz nem pihenhet sokat, szerdán máris újabb sztárral, Roger Federerrel játszik. Előbb azonban Fucsovics Márton és Novak Djokovics csap össze a centerpályán.

Magyar Nemzet
2021. 07. 06. 20:25
Fucsovics Márton és NOvak Djokovics először 2018-ban a US Openen játszott egymással. Most Wimbledonban a center pályán találkoznak Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második helyen kiemelt Danyiil Medvegyev nem élte túl az újabb ötszettes mérkőzést a wimbledoni tenisztornán. Az orosz játékos a 3. fordulóban a horvát szervagép, Marin Čilić ellen 0-2-ről még tudott fordítani, kedden azonban kikapott a lengyel Hubert Hurkacztól. A találkozó hétfőn az eső miatt a negyedik játszmában félbeszakadt, és bár Medvegyev 2-1-re vezetett, 24 éves lengyel riválisa megfordította a 3 óra 7 perces összecsapást. Hurkacz a torna meglepetésembere, hiszen ezt megelőzően még nyolcaddöntőt sem játszhatott Grand Slam-viadalon. A legjobb nyolc között újabb világsztárral, Roger Federerrel találkozik.

Hubert Hurkacz korábban még 16 közé sem jutott Grand Slam-tornán
Fotó: Europress_AFP

– Kedvezett nekem, hogy becsukott tetők alatt folytattuk a mérkőzést, hozzá vagyok szokva ezekhez a körülményekhez – jegyezte meg a 24 éves lengyel játékos, akinek amerikai edzője van. Craig Boyton korábban olyan kiválóságok pályáját egyengette, mint Jim Courier, John Isner vagy Sam Querrey.

A Federer–Hurkacz mérkőzés előtt a centerpályán előbb Fucsovics Márton és Novak Djokovics csap össze 14.30-tól. Ismert, hogy Djokovics azon melegében gratulált Fucsovicsnak Andrej Rubljov legyőzéséhez, a Vecernije Novosti című lapban pedig hosszasan méltatta és elemezte a magyar játékost.

Djokovics: Fucsovics komplett játékos

– Jól ismerjük egymást, gyakran edzettünk is együtt, de már évek óta nem játszottunk meccset egymás ellen – vágott bele Djokovics. Azt tudta, hogy kétszer játszott Fucsoviccsal, az egyik alkalommal a US Openen, de a pontos évszámot és fordulót nem találta el. Nos, 2018-ban az első fordulóban a második játszmát el is vesztette Fucsovics ellen, de a meccset persze megnyerte. Aztán 2019-ben is győzött a magyar éljátékos ellen Dohában.

Fucsovics Márton és Novak Djokovics először 2018-ban a US Openen játszott egymással. Most Wimbledonban a centerpályán találkoznak
Fotó: AFP

– Füvön még sohasem játszottunk, nyilvánvalóan Márton kiválóan érzi magát ezen a borításon, hiszen öt játszmában legyőzte az ötödik kiemelt Rubljovot, ami igen lenyűgöző teljesítmény. A meccse végét láttam is, ahogy a pályáról lejöttem. Tudom, mit kell csinálnom, jól megy a játék, jól érzem magam, és nem használtam el túl sok energiát, ami a második héten mindig fontos. Nem játszottam sokat füvön, de nem hinném, hogy meccshiányom lenne. Ettől függetlenül úgy gondolom, nekem a rövidebb meccsek fekszenek, a háromszettes győzelmek – mondta a világelső, majd részletesebben is kitért Fucsovicsra.

– Márton alapvonali játéka igen jó, remekül üti az egyeneseket fonákkal és tenyeressel is, és jól is fogadja a szervákat. Nincs sok gyenge pontja, igaz, nincs is olyan nagy fegyvere. Minden ütése, a szervája is jó, nagyon jól mozog a pályán. Minden téren kiegyensúlyozott, összességében nagyon komplett játékos, mind tenyeres, mind fonákoldalról. Részletesen analizálni fogjuk a játékát, és remélem, jól sikerül felkészülnöm belőle – dicsérte ellenfelét Djokovics. Ő tehát nem tartozik azok közé, akik alulkértékelik Fucsovics Mártont.

A hölgyeknél már elődöntő

A hölgyek már előrébb tartanak, a második helyen kiemelt Arina Szabalenka és a 2018-as bajnok Angelique Kerber tegnap már az elődöntőbe jutott be. Szabalenka a pályafutása során először készülhet Grand Slam-tornán elődöntőre. A négy között Szabalenka a cseh Karolina Pliskovával találkozik, míg Kerberre a világelső Asleigh Barty és Ajla Tomljanovic negyeddöntőjének győztese vár.

Wimbledon, férfiak, nyolcaddöntő:

Hurkacz (lengyel, 14.)–Medvegyev (orosz, 2.) 2:6, 7:6 (7-2), 3:6, 6:3, 6:3

Nők, negyeddöntő:

Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Dzsábir (tunéziai, 21.) 6:4, 6:3

Kerber (német, 25.)–Muchova (cseh, 19.) 6:2, 6:3

Ka. Pliskova (cseh, 8.)–Golubic (svájci) 6:2, 6:2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.