Kovacsics Anikó felépült, ott lehet az olimpián

Egy kapus és egy mezőnyjátékos maradt ki a magyar női kézilabda-válogatott olimpiára készülő keretéből: Szikora Melinda és Helembai Fanny nem tarthat a társaival Tokióba. A női válogatott pénteken tért haza Székelyudvarhelyről, és hétfőn folytatja a felkészülést Siófokon, ahol július 6-án, kedden Montenegró, majd július 9-én és 12-én Brazília ellen lép pályára felkészülési találkozón.

Magyar Nemzet
2021. 07. 02. 13:55
Kovacsics Anikó; Bobrovnyikova, Vladlena; Szeny, Anna
A csapatkapitány egészséges, a csapattal tarthat Tokióba Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabályoknak megfelelően 14 játékos és egy tartalék kap lehetőséget a tokiói olimpián való szereplésre, ám a Nemzetközi Kézilabda-szövetség friss döntése értelmében közülük bármelyik meccsre bármelyik 14 kézilabdázó benevezhető. További egy kapus és egy mezőnyjátékos szintén a csapattal tarthat Tokióba, ők sérülés esetén cserélhetők be: Helembai Fanny a negyeddöntőkig, Szikora Melinda bármikor lehetőséget kaphat, amennyiben a benevezett 14 kerettag és egy fő tartalék állapota nem tenné lehetővé a pályára lépést. A vállsérülése után visszatérő Kovacsics Anikó tehát tagja az utazó keretnek.

Kovacsics Anikó vállalja a szereplést az olimpián
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

– Természetesen nehéz döntés volt a kerethirdetés, de ezt előre tudtuk, és a játékosok is tisztában voltak vele, hogy nem mindenki utazhat Tokióba. A stáb több tagjával is egyeztettem, és a végső döntés az enyém volt, de konszenzus alakult ki közöttünk. A keret kialakítása az utazók mellett, nem pedig a kimaradók ellen szól. Úgy érzem, jelenleg ez a legjobb csapat, és nagy könnyebbséget jelent, hogy 15 fő közül választhatjuk ki a mérkőzésenként pályára lépő 14 játékost – mondta el a keret kapcsán Elek Gábor szövetségi kapitány.

A válogatott pénteken tért haza Székelyudvarhelyről, és hétfőn folytatja a felkészülést Siófokon, ahol július 6-án, kedden Montenegró, majd július 9-én és 12-én Brazília ellen lép pályára felkészülési találkozón.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.