Megvan az oka annak, miért játszott pocsékul Mbappé az Eb-n

A vezető francia lap, a L’Équipe információi szerint Kylian Mbappé bejelentette klubja, a Paris Saint-Germain vezetőinek, hogy nem hosszabbítja meg a jövő nyáron lejáró szerződését. Durván kétszázmilló euró forog kockán. Mindez magyarázatul szolgál arra is, hogy a 22 éves sztár miért játszott csapnivalóan a labdarúgó Európa-bajnokságon: a szerződése körüli bizonytalanság köthette le a figyelmét.

Magyar Nemzet
2021. 07. 01. 12:41
Kylian Mbappé
Kylian Mbappé meghozta pályafutása fontos döntését: nem hosszabbít szerződést a PSG-vel Fotó: David Ramos Forrás: MTI/EPA/Getty pool/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

gyengén játszott az Európa-bajnokságon. A francia válogatott négy mérkőzésén egyetlen gólt sem szerzett, ráadásul a Svájc elleni nyolcaddöntőben ő hagyta ki a mindent eldöntő 11-est a büntetőpárbajban. A francia válogatott az idei kontinensviadalon megint nem tűnt összetartó közösségnek, de ez önmagában még nem magyarázat a 22 éves sztár gyengélkedésére.

Annál inkább az az értesülés, amelyet a tekintélyes francia lap közölt ma hajnalban: Kylian Mbappé nem hosszabbítja meg a szerződését a Paris Saint-Germainnel.

Nem kizárt, hogy az Eb helyett sokkal inkább az járt a futballista fejében, mitévő legyen, illetve milyen következményekkel járhat a döntése.

Nos, Kylian Mbappé kontraktusa még egy évig érvényes, 2022 júniusában jár le. Állítólag kitöltené a még hátralévő egy évet a PSG-nél, ám ha így tesz, akkor jövő nyáron ingyen távozhatna, ami aligha lenne a párizsi klub ínyére.

A mértékadó szakportál, a Transfermarkt becslése szerint 160 millió euró Mbappé jelenlegi piaci értéke. Egy évvel a szerződése lejárta előtt talán ennyiért nem lehetne eladni, de 100 millióért biztosan. Ekkora összegtől esne el a PSG. A klub komoly dilemma előtt áll: vagy erről az összegről mond le, vagy Kylian Mbappé szolgálatáról a következő idényben.

Kérők persze akadnak szép számmal, közülük a Real Madrid áldozna a legtöbbet a játékosért. A királyi klubnak égető szüksége van az öregedő Benzem pótlására, egy vérbeli gólvágóra. Már a télen kivetette a hálóját Erling Braut Hålandra, ám a húszéves norvég csatár ezen a nyáron még nem hagyja el a Borussia Dortmundot.

A spanyol sportlap, a Marca véleménye szerint a PSG az átigazolási időszak legvégéig lebegtetni fogja Mbappé eladását, ekképpen nyomást gyakorolva a játékosra, egyúttal felsrófolva az árát.

Érdekesség, hogy Sergio Ramos a Real Madridtól pedig éppen a PSG-hez tart.

A 48-szoros francia válogatott labdarúgó 2017 nyarán érkezett a PSG-hez, azóta 171 tétmérkőzésen 132 gólt és 61 gólpasszt jegyzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.