Nagyarányú győzelemmel fejezte be a felkészülést a nemzeti csapat

A tokiói olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott 13-7-re legyőzte a kanadai együttest a margitszigeti SEAT-kupa második mérkőzésén, kedden.

Forrás: MTI2021. 07. 06. 15:12
válogatott
Budapest, 2021. július 5. Leimeter Dóra, a magyar válogatott játékosa a vízilabda SEAT Kupa nõi vízilabda felkészülési tornán Kanada ellen játszott mérkõzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. július 5-én. Magyarország-Kanada 9-9. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vendégek a nagyszünetig tudták tartani a lépést Bíró Attila szövetségi kapitány friss világliga-ezüstérmes csapatával, amely ezt követően támadásban és védekezésben is feljavult, ennek köszönhetően magabiztosan nyerte a találkozót. A mérkőzés legszebb jelenete Garda Krisztina nevéhez fűződött, aki a zárónegyedben majdnem a félpályáról ejtette át a kanadai kapust, aki a magyar centerre figyelt, és kissé kiúszott.

A két együttes hétfőn 9-9-es döntetlent játszott egymással.

A magyar női válogatott Oroszországgal, Kínával, a házigazda Japánnal és a címvédő Egyesült Államokkal találkozik majd a tokiói olimpia csoportküzdelmei során.

SEAT-kupa, női felkészülési torna, Margitsziget:

Magyarország–Kanada 13-7 (4-2, 1-2, 3-1, 5-2)

A magyar csapat gólszerzői: Szilágyi 3, Keszthelyi, Illés, Garda 2-2, Gurisatti, Szücs G., Leimeter, Vályi 1-1

Hétfőn játszották:

Magyarország–Kanada 9-9 (4-3, 1-2, 2-1, 2-3)

A magyar csapat gólszerzői: Garda 3, Keszthelyi-Nagy, Leimeter 2-2, Szilágyi, Vályi 1-1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.