Roger Federer bevállalta, szerepel az indulók sorában!

A Nemzetközi Teniszszövetség közzétette a férfi és női egyes, valamint a férfi és női páros olimpiai rajtlistáját. Sokáig kérdéses volt az indulása, de a svájci legenda, Roger Federer is szerepel a névsorban. Férfi egyesben Fucsovics Márton, női párosban Babos Tímea és Jani Réka-Luca képviseli Magyarországot.

Magyar Nemzet
2021. 07. 01. 16:33
Federer az olimpiai rajtlistán
Switzerland's Roger Federer returns a ball during his ATP 250 Geneva Open tennis match against Spain's Pablo Andujar on May 18, 2021 in Geneva. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP) Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a játékosok éppen Wimbledonban küzdenek, a Nemzetközi Teniszszövetség közzétette négy szám olimpiai rajtlistáját. Az, hogy az ötödikben, vegyes párosban melyik tizenhat duó játszik, csak Tokióban, az olimpiai első napjaiban dől el.

Sok nagy sztár, köztük két korábbi bajnok, és Serena Williams már korábban bejelentette, hogy nem indul a tokiói játékokon. indulása is sokáig kétségesnek látszott, a sportág svájci legendájának neve viszont szerepel a rajtlistán.

Federer az idény elején az Australian Openre nem volt hajlandó elutazni a szigorú karanténszabályok miatt, amelyek várhatóan Tokióban is korlátozzák majd a sportolókat. Azonban míg a svájci klasszis a melbourne-i Grand Slam-tornát hatszor is megnyerte, egyéni olimpiai aranyérme még nincs. Úgy tűnik, a 39 éves svájci utolsó lehetősége elég csábító volt ahhoz, hogy vállalja a tokiói indulást.

Federernek nem lesz egyszerű dolga, hiszen idén, súlyos sérülése után nem tudott még olyan teljesítményt nyújtani, amely alapján az olimpia legfőbb esélyesei közé kellene sorolnunk. Ennek a sornak az élére mindenképp Novak Djokovics kívánkozik, aki idén az Australian Opent és a Roland Garrost is megnyerte, és szintén első ötkarikás aranyérmére hajt majd Tokióban.

Magyar színekben ott lesz a mezőnyben az olimpiai újonc és korábbi sikerei elismeréseként megkapja az indulási jogot Andy Murray is, aki a legutóbbi két olimpián megnyerte a férfi egyest.

Hiányzik viszont majd a női egyes címvédője, Puerto Rico egyetlen olimpiai bajnoka, Monica Puig. Ő Rióban óriási meglepetésre lett aranyérmes, és most sem sorolhattuk volna az esélyesek közé akkor sem, ha elhúzódó sérülése nem gátolja. Indul viszont a hazaiak sztárja, Oszaka Naomi, aki a Roland Garrostól visszalépett, Wimbledonban pedig el sem indult a kötelező sajtótájékoztatók elleni tiltakozásként.

Rióval ellentétben ezúttal csak párosban lesz a mezőny tagja, Jani Réka-Luca lesz a partnere. Elképzelhető, hogy Wimbledonhoz hasonlóan Fucsovicssal vegyes párosban is indul Babos, ám abban a számban csak július 27-én, az olimpia helyszínén határozzák meg azt a tizenhat kettőst, amely megküzdhet az érmekért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.