Toni Kroos befejezte, de a Realnál még vállal egy-két évet

Befejezte szereplését a német válogatottban a 31 éves Toni Kroos. A Real Madrid négyszeres BL-győztes középpályása 2014-ben vb-aranyat, 2010-ben vb-bronzot szerzett a nemzeti csapattal, 2012-ben Eb-harmadik lett.

2021. 07. 02. 15:55
GES / Soccer / Spain - Germany, 11/17/2020
Kroos (balra) 106-szor viselte a válogatott mezét Fotó: ANGEL MARTINEZ / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid légiósa pénteken jelentette be, hogy 106 mérkőzés után elköszön a Nationalelftől. – A döntésem visszavonhatatlan. A nagy tornák után sokan levonják a tanulságokat, én viszont már az Eb előtt elhatároztam, hogy nincs tovább – közölte a 31 éves játékos, hozzátéve, hogy már 2018-ban is felmerült benne a válogatottkarrier befejezése. Ami a nyolcaddöntős búcsút illeti, a középpályás nagyon keserűnek nevezte az angolok elleni 0-2-t, melyre mindig fájó szívvel fog visszagondolni.

Kroos (középen) a gyenge német szereplés után hozta meg a döntését
Fotó: Reuters

Kroos 2014-ben vb-aranyat, 2010-ben pedig vb-bronzot szerzett a nemzeti csapattal, 2012-ben Eb-harmadik lett. Klubszinten a Bayern Münchennel egyszer (2013), a Real Madriddal pedig háromszor (2016–2018) hódította el a Bajnokok Ligája trófeáját. Emellett összesen ötször nyert klubvilágbajnokságot, továbbá három német, két spanyol bajnoki címet és két Német Kupa-aranyat is gyűjtött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.