Válogatottunk ezüsttel zárta az utolsó felkészülési tornáját

Horvátország mögött a második helyen zárta a BENU-kupát a magyar férfi-vízilabdaválogatott, amely a torna vasárnapi zárómeccsén 11-11-es döntetlent ért el a spanyol csapat ellen.

Magyar Nemzet
2021. 07. 04. 14:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombati, Horvátország elleni veresége és a horvátok vasárnapi, oroszok elleni győzelmének nyomán már csak a második helyért volt versenyben a magyar vízilabda-válogatott a Margitszigeten megrendezett BENU-kupán. Délnyugati szomszédunk nyerte meg a minitornát, a mieinkre pedig vasárnap 13 órától a spanyolok elleni zárómeccs várt.

Válogatottunknak az olimpiai előtti utolsó hazai mérkőzése kicsit döcögősen indult: az első negyedben többször vágódott a labda a kapufára (4), mint a hálóba (3). Az Európa-bajnoki és világbajnoki ezüstérmes vendégek 2-1-es vezetésénél zárult a játékrész, a folytatás pedig rendkívül szoros csatát hozott, egyszer az egyik, másszor a másik csapat került előnybe, de két góllal nem tudott elhúzni a magyar és a spanyol válogatott sem.

Így nem meglepő, hogy az utolsó nyolc percre 7-7-es állásnál fordultak a felek, akik a találkozó végére sem tudtak dűlőre jutni egymással, és mivel a BENU-kupán nincs ötméterespárbaj, ezért 11-11-es döntetlennel zártak.

Magyarország jobb gólkülönbségének köszönhetően megőrizte a második helyet a spanyolok előtt.

BENU-kupa, 3. mérkőzés:

Magyarország–Spanyolország 11-11 (1-2, 4-2, 2-3, 4-4)

gólszerzők: Zalánki, Pásztor 2-2, Hárai, Manhercz, Erdélyi, Hosnyánszky, Vámos, ill. Granados 4, Felipe Perrone 2, Bustos, Fernandez, Larumbe, Tahull, Munarriz

Korábban:

Horvátország–Oroszország 21-11

A végeredmény: 1. Horvátország 9 pont, 2. Magyarország 4 (41–38), 3. Spanyolország 4 (37–37), 4. Oroszország 0

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.