A Real-szurkoló Alonso ítéletet mondott Messi átigazolásáról

A Formula–1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso lelkes futballrajongó, de miközben a Real Madridnak szurkol, korábban elárulta, hogy Lionel Messit tartja a világ legjobb labdarúgójának. A spanyol pilóta ezúttal az argentin klasszis klubváltásáról elmondta a véleményét.

Magyar Nemzet
2021. 08. 20. 12:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fernando Alonso számára a versenyzés mellett a kikapcsolódás jegyében is telt a nyár, és ha már vakációzott, a spanyol pilóta mással nem törődött, a tokiói olimpiát sem követte kiemelt figyelemmel.

– A nyaralás alatt figyeltem az olimpiával kapcsolatos híreket, de nem lógtam folyton a telefonomon vagy néztem mindig a televíziót. Idén nem néztem mindig a döntőket, nem láttam a honfitársam versenyeit, a napi eredménykövetésről szólt számomra az olimpia – nyilatkozta az Alpine versenyzője.

A kétszeres világbajnok így volt klubváltásával is. Az argentin aranylabdás hosszú huzavona után a Barcelonából a Paris Saint-Germainhez került, és bár Alonso a labdarúgás szerelmese – és Real Madrid-szurkoló – Messi szappanoperájában nem volt mindig képben.

– Ahogy arról az olimpia kapcsán is beszéltem, a Messi-ügy is akkor zajlott, amikor egy kicsit eltávolodtam mindentől. Láttam a híreket, amelyek egyik nap arról szóltak, hogy otthagyja a klubot, a következőn meg már arról írtak, hogy marad. Amikor végül elment, először abban sem voltam biztos, hogy ez tényleg igaz vagy sem, amíg nem történt meg a hivatalos bejelentés – magyarázta a negyvenéves pilóta. – Nem jó dolog a spanyol labdarúgó-bajnokságnak, hogy ilyen sztárokat veszít el. Ugyanakkor el kell fogadnunk ezt, most már más országban élvezhetjük a játékát – tette hozzá.

Alonsónak hiába húz a Realhoz a szíve, egy korábbi interjújában elárulta, volt, hogy csak azért vett részt a Barcelona egyik mérkőzéséén, hogy élőben láthassa Messit játszani.

– A Real Madridnak szurkolok, de Messi a legjobb játékos a világon. Csak miatta mentem el a Camp Noura.

 

A borítóképen: Fernando Alonso. A forrás: MTI/EPA/Reuters/Florion Goga.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.