időjárás 2°C Mária 2023. december 8.
logo

Csányi Sándor: A futball mindenkié!

Magyar Nemzet
Forrás: MLSZ
2021.08.28. 09:16 2021.08.28. 09:23
Csányi Sándor: A futball mindenkié!

Közleményt adott ki Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a szervezet hivatalos honlapján. A sportvezető határozottan kéri, hogy a magyar labdarúgás maradjon ki a politikai csatározásokból, hiszen a futball mindenkié, legyen az illető kormánypárti vagy ellenzéki, gondoljon bármit is a világról.

Csányi Sándor szavait változtatás nélkül közöljük:

„A politikát figyelő állampolgárként időnként szórakoztatónak, de alapvetően azért nagyon elkeserítőnek tartom a negatív kampányra építő politikai kommunikációt. A Magyar Labdarúgó-szövetség vezetőjeként viszont mindent meg is fogok tenni azért, hogy a futball kimaradjon ezekből a politikai küzdelmekből. A futball ugyanis mindenkié! Legyen kormánypárti, ellenzéki, bizonytalan vagy bármilyen szavazó, gondoljon bármit is a világról, mindenkit szívesen látunk a mérkőzéseken. Azt is, aki évtizedek óta drukkol a magyar válogatottnak, és azt is, aki csak mostanában szerette meg ezt a fantasztikus játékot, vagy éppen csak most készül megszeretni.

Határozottan kérem a politikusokat, hogy a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban, ne próbálják megosztani a közönségünket, a magyar szurkolókat. A magyar futballnak minden támogatásra és minden támogatóra szüksége van, pártállástól függetlenül. Talán csak azokra nincs, akik ezt nem értik meg. A válogatott mérkőzéseken minden politikust szívesen látunk a nézőtéren, bármelyik párt tagjai is legyenek. Egyben jelzem, hogy a magyar csapat következő hazai mérkőzésére személyesen hívom meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is.”

A magyar labdarúgó-válogatott legközelebb szeptember másodikán lép pályára a Puskás Arénában az Európa-bajnokságon ezüstérmes Anglia elleni világbajnoki selejtezőn.

Csányi közleményét a nyári futball Eb-n és a tokiói olimpián aratott magyar sportsikereket övező politikai kommentárok ihlethették.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.