időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Dárdai-ügy: „Pál kicsi edző, kedves edző, de nem nagy edző”

Magyar Nemzet
2021.08.29. 18:23
Dárdai-ügy: „Pál kicsi edző, kedves edző, de nem nagy edző”

Lehetséges búcsúzást vetítette előre Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője, miután csapata szombaton 5-0-ra kikapott a címvédő Bayern München vendégeként a Bundesliga harmadik fordulójában.

Tudni lehetett, hogy a Hertha nehéz meccs előtt áll, hiszen a címvédő Bayern München otthonában kellett volna felmutatnia valamit, miután az első két fordulóban vereséget szenvedett. Bár sokan pánikoltak Berlinben, Dárdai Pál magabiztos maradt, így az 5-0-s müncheni vereség láthatóan őt is nagyon rosszul érintette. Némi sértődöttséggel nyilatkozott a megsemmisítő vereséget követően – írta az MTI. Mindenesetre a Hertha három forduló után nulla ponttal és tíz kapott góllal az utolsó helyen áll a Bundesligában, a kritikus hangoknak most van muníciójuk.

– A Hertha valószínűleg régóta keres egy nagy edzőt. Pál kicsi edző, kedves edző, aki kisegít, ameddig kell – fogalmazott önmagáról Dárdai Pál. – Ha ideérkezik egy nagy edző, akkor Pál rögtön visszatér az U16-os csapathoz, és csinálja tovább azt, amit korábban. Nem ragaszkodom a kispadhoz, csak kisegítek. A nyáron sem arról volt szó, hogy mindenképpen maradok. Az igazolásokat pedig nem én intéztem, az nem az edző feladata.

A 45 éves szakember közölte, napirendre tud térni afölött, ha hamarosan véget ér a vezetőedzői karrierje a klubnál. A Hertha vezetősége egyelőre nem reagált Dárdai szavaira. Egy mérkőzés utáni tévéműsorban Carsten Schmidt ügyvezető kritizálta a csapat taktikáját és hozzáállását, de úgy nyilatkozott, hogy nincs veszélyben az edző pozíciója: – Pál kivívta a bizalmunkat, és abban is bízunk, hogy képes garantálni azt, amire most a legnagyobb szükségünk van, ez pedig az összetartás.

Dárdai korábbi csapattársa, a 82-szeres német válogatott Arne Friedrich sportigazgató közösségi portálján azt írta, hogy a müncheni teljesítmény nem ismétlődhet meg, és a válogatott szünetben levonják a megfelelő következtetéseket. Hogy ezek a következtetések összefüggésben vannak-e az edző jövőjével, az hamarosan kiderül.

Mindenesetre Dárdai a Bayern elleni vereség után arról beszélt, hogy jól jön a válogatott meccsek miatti szünet, amelyben rendezhetik a sorokat. A Hertha a negyedik fordulóban, szeptember 12-én az újonc Bochumhoz látogat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.