Ketten is góllal debütáltak, a gazdaságos Inter is erős

Kiválóan kezdte az új bajnoki idényt a Serie A címvédője. Noha az Inter több kulcsemberét is elvesztette nyáron, a Genoa elleni 4-0-s győzelmet aratott a milánói csapat.

2021. 08. 21. 20:35
Hakan Çalhanoğlu Inter olasz labdarúgás Serie A
Forrás: Twitter/Inter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baljós jelekkel kezdte a Serie A 2021/22-es kiírását a címvédő Internazionale. A milánói klub gazdasági helyzete miatt megvált két alapemberétől, valamint vezetőedzőjétől is. Az új korszakot már Simone Inzaghi kezdte a kispadon, aki az elmúlt években a Laziónál bizonyította, hogy limitált forrásokból is ütőképes csapatot tud formálni. Más kérdés, hogy az Internél nem lennének elégedettek a Lazio elmúlt szezonokban elért eredménysorával (5., 8., 4., 6.).

A bajnoki nyitány mindenesetre biztató lehetett a fekete-kék drukkerek szempontjából. Az Inter hamar vezetést szerzett Milan Škriniar fejesével, majd a városi rivális AC Milantól érkezett Hakan Çalhanoğlu megduplázta az előnyt a Genoa elleni rajton.

Az egész meccsen nyilvánvaló fölényben játszó Inter kétszer is azt hihette, hogy megszerezte a harmadik gólt, de Ivan Perišić az első félidő ráadásában és a második félidő elején is épphogy lesről indult, így sem gólja, sem gólpassza nem lett.

Çalhanoğlu gólos debütálását megirigyelte a Romától megszerzett Edin Džeko is, de az bosnyák támadó átlövését védte a korábbi olasz válogatott kapus, Salvatore Sirigu. A kipattanót viszont Nicolò Barella remek mozdulattal tette Arturo Vidal elé, a tavaly pedig jobbára nehezéknek látszó chilei középpályás pedig immár tényleg megszerezte az Inter harmadik gólját.

Végül pedig Džeko sem maradt találat nélkül, a hajrában az ő közeli fejesével alakult ki a 4-0-s végeredmény. Minden pénzügyi nehézség ellenére meggyőző rajtot vett a címvédő, igaz, a Genoánál várnak majd nehezebb riválisok is az Interre a bajnoki évadban.

Serie A, 1. forduló

Internazionale–Genoa 4-0
Verona–Sassuolo 2-3

(A borítóképen Hakan Çalhanoğlu a második gólt lövi Fotó: Twitter/Inter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.