Klopp: Mintha 15 évet visszafelé haladtunk volna az időben

Második mérkőzését is megnyerte az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság új idényében a Liverpool, amely 2-0-ra múlta felül a Burnley csapatát szombat délután. Jürgen Klopp az újabb siker ellenére sem volt maradéktalanul elégedett, noha nem a játékosai teljesítményében látott kivetnivalót.

Magyar Nemzet
2021. 08. 21. 19:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.


2020 márciusa lépett tétmérkőzésen újra pályára (majdnem) telt ház előtt a Liverpool az Anfielden. A Vörösök vezetőedzője, Jürgen Klopp a találkozó előtt több alkalommal is kifejezte örömét emiatt, sztárjaira viszont nem ragadt rá a német szakember lelkesedése, és a szurkolói buzdítás ellenére is nehezen lendültek bele a meccsbe, kevésbé látványos, viszont hatékony játékkal végül 2-0-ra legyőzték a kiesőjelölt Burnleyt.

A találkozó első találatát Diogo Jota jegyezte a 18. percben: a portugál támadó Konsztantinosz Cimikasz balról érkezett beadását csúsztatta a kapuba.

 

előkészítése után duplázta meg a hazaiak előnyét a 69. percben:


A Vörösök mestere a mérkőzés utáni értékelésében kitért a bírók tevékenységére. A német edző játékosai testi épségét féltette a durva párharcokban.

– Mindig késznek kell lennünk egy kemény harcra, és ma készen is álltunk. Láthatták ezeket a párharcokat a védőink és a támadóik között. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy a játékvezetők a jó oldalról közelítik meg ezeket a döntéseket. Olyan az egész, mintha tíz-tizenöt évet visszafelé haladtunk az időben – vélekedett Klopp. – A változtatásokkal azt akarják elérni, hogy a játék legyen folyamatos, bár igazából senki sem érti pontosan, hogy ez mit jelent. Szeretem az olyan szabályokat, amelyek a támadó csapatot segítik, de ettől függetlenül meg kell védenünk a játékosokat. Ezt nem engedhetjük el. Ha valaki mást akar látni, nézzen birkózást – tette hozzá.

Liverpool–Burnley 2-0 (1-0)
gólszerzők: Jota (18.), Mané (69.) 

Premier League, 2. forduló:

szombat:
Aston Villa–Newcastle United 2-0 (1-0)
Crystal Palace–Brentford 0-0
Leeds United–Everton 2-2 (1-1)
Manchester City–Norwich City 5-0 (2-0)
Brighton–Watford 18.30

vasárnap:
Southampton–Manchester United 15.00
Wolverhampton Wanderers–Tottenham Hotspur 15.00
Arsenal–Chelsea 17.30

hétfő:
West Ham United–Leicester City 21.00

A borítóképen: Diogo Jota vezető gólját ünneplik a liverpooli játékosok Forrás: EPA/Peter Powell

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.