időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Megható találkozás, valóra vált az SMA-beteg kisfiú álma

Szalay Attila
2021.08.21. 19:10 2021.08.21. 19:10
Megható találkozás, valóra vált az SMA-beteg kisfiú álma

Bár a két futamot csak vasárnap rendezik meg, nem túlzás kijelenteni, hogy a WTCR magyarországi fordulójának legszebb pillanatára a színfalak mögött került sor.

Az egyik főszereplő a mai időmérőn bravúrosan harmadik helyezett Michelisz Norbert volt, a másik pedig az SMA-beteg Erdős Ákos.

A negyedik születésnapját a napokban ünneplő kisfiú kortársaira az a jellemző, hogy elég ha egy pillanatra lankad a figyelem, máris szem elől lehet téveszteni őket. Nem volt ez másként Ákossal sem, aki a Hungaroring paddockjában hasonlóan profin és gyorsan kormányozta a kerekesszékét a Hyundai-csapat kamionja előtt, mint a nagyok a túraautókat a pályán.

Nagy volt az öröm, amikor a csapatértekezlet után Michelisz Norbert a kamionból kilépve Ákoshoz sietett. A találkozó a Csodalámpa Alapítvány segítségével jött össze, amely gyermekek kívánságait próbálja teljesíteni. Ákos vágya pedig az volt, hogy találkozhasson Michelisszel.

A nagy találkozás a Hyundai boxában Fotó: Magyar Gábor

Volt előzménye ennek, kettejük története 2019-re nyúlik vissza, amikor Ákos szülei az SMA-beteg kisfiú rendkívül költséges gyógykezelésére gyűjtöttek, hogy az életminősége és a jövőbeni kilátásai javuljanak. Michelisz abban az évben lett magyar autósport-történelmet írva a WTCR bajnoka, és az akkor használt sisakját árverésre bocsátotta.

Az 1,3 millió forintos győztes licit összegét Ákos gyógykezelésére fordították. A fiú édesanyja, Veronika érdeklődésünkre elmondta, hogy akkor Michelisz egy találkozást is felajánlott a hungaroringi versenyen, ám ez tavaly a Covid-járvány miatt meghiúsult, ugyanis zárt kapus volt a rendezvény.

Az autókat kedvelő Ákos azóta is emlegette a várva várt találkozást, így amikor a Csodalámpa Alapítvány megkereste a szülőket azzal, mi lenne a fiú kívánsága, nem kellett sokat gondolkodni.

A találkozó ma a Hungaroringen összejött, Michelisz bevitte Ákost a Hyundai boxába, ahol közelről figyelhette, hogyan dolgoznak a szerelők egy igazi versenyautón.

A fiú büszkén újságolta, hogy az ő családi autójuk is Hyundai. Méghozzá épp i30 N, amelynek a TCR-változatával lett bajnok Michelisz 2019-ben. Az ebből készült modellautót a bajnok aláírta, Ákos pedig felejthetetlen előszülinapi ajándékra tett szert, miközben egyre erősödik és már járássegítővel gyakorol.

Ez az igazi ajándék – mindenkinek, aki szorít érte.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.