Nadal a tenisz helyett más sportágat választ a US Open előtt

Rafael Nadal US Open-indulása továbbra is kérdéses lábsérülése miatt. A hétvégén a spanyol klasszis versenyez ugyan, de a teniszütőt golfütőre cseréli.

2021. 08. 20. 10:19
Rafael Nadal golf
Forrás: Rafa Nadal Sports Centre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

sérülés miatt kihagyta idén a wimbledoni és az olimpiai tenisztornát, az amerikai keménypályás szezonra azonban visszatért. Csakhogy a rövid washingtoni szereplés után Torontótól már visszalépett, Cincinnatiben pedig el sem indult lábsérülése miatt, az év utolsó Grand Slam-tornája, a US Open augusztus 30-i rajtja pedig vészesen közeleg.

Nadal a hétvégén ugyan ütőt ragad, de tenisz helyett golfban versenyez Mallorcán. A baleári golfbajnokságon a spanyol teniszklasszis tavaly is szerepelt, egészen jól, ám akkor fő sportága versenynaptára szempontjából sokkal kényelmesebb időpontban rendezték a viadalt.

Nagy kérdés, hogy Nadal hazai szereplése inkább pozitív vagy negatív előjel a US Opent illetően. Az biztos, hogy a golf sokkal kisebb terhelést jelent a sérült lábfeje szempontjából, mint a tenisz.

Az amerikai nyílt teniszbajnokság szervezői továbbra is izgulhatnak, hogy milyen mezőny áll össze a férfi tornára. Az ötszörös New York-i győztes már biztosan nem játszik idén, ahogy a US Open címvédője, Dominic Thiem sem.

Az egyaránt pályafutása huszonegyedik Grand Slam-sikerére hajtó Nadal és az olimpia óta vállsérülését kúráló Novak Djokovics egyelőre nem tett hivatalos bejelentést, az előzetes rajtlistán mindkettejük neve szerepel. A szerb világelső ráadásul a naptári Grand Slamért játszana New Yorkban, és a korábbi wimbledoni bajnok, Marion Bartoli szerint a nehézségek ellenére egyértelmű esélyesként lépne pályára. A férfiak között legutóbb 1969-ben az ausztrál Rod Laver tudta megnyerni egy éven belül mind a négy GS-tornát.

Ha esetleg a nagy hármas egyik tagja sem indulna a US Openen, az Danyiil Medvegyev számára nyithatná meg az utat első Grand Slam-trófeája felé. Az orosz játékos múlt héten megnyerte a torontói ATP 1000-es versenyt, és Cincinnatiben is menetel, bár a csütörtöki, Grigor Dimitrov elleni siker során neki is volt egy ijesztő esése.

(A borítóképen Rafael Nadal golfozik. Fotó: Rafa Nadal Sports Centre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.