A selejtező után hazarepült volna, most elődöntős a US Openen

Új csillaga született a brit tenisznek a 18 éves Emma Raducanu személyében, aki a selejtezőből indulva az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe jutott, miután szerdán 6:3, 6:4-re legyőzte az olimpiai bajnok Belinda Bencicet.

Magyar Nemzet
2021. 09. 09. 12:06
null
New York, 2021. szeptember 9. A brit Emma Raducanu ünnepel, miután legyõzte a svájci Belinda Bencicet az amerikai nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének negyeddöntõjében a New York-i Flushing Meadowsban 2021. szeptember 8-án. MTI/AP/Elise Amendola Fotó: Elise Amendola
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emma Raducanu szerda este történelmet írt, ő lett az első teniszező, aki a selejtezőből indulva egészen a US Open elődöntőjéig menetelt. A 18 éves tehetség ráadásul nem akármilyen skalpot gyűjtött be az útja során: a legjobb nyolc között a Tokiói olimpián aranyérmes Belinda Bencicet két szettben, 6:3, 6:4-re múlta felül.

Raducanu mindössze másodszor szerepel egy Grand Slam-torna főtábláján, de már idén nyáron Wimbledonban is tündökölt, ahol szabadkártyával indulva a negyedik fordulóig jutott. Persze a New York-i szereplése legalább ekkora visszhangot váltott ki, magát is alaposan meglepte teljesítményével.

– Egyáltalán nem számítottam rá, hogy ilyenkor még itt leszek. A repülőjegyemet haza már a selejtezők lezárultának idejére lefoglaltam, úgyhogy egy kellemes problémával kell most megbirkóznom – anekdotázott Raducanu. – Most csak élvezem a pillanatot. Amikor ma a pályán voltam, azt mondtam magamnak, hogy talán ez az utolsó alkalom, hogy az Arthur Ashe stadionban játszhatsz, szóval csak adj bele mindent, és érezd jól magad.

Bencic személyében a brit tehetség pályafutása során először nézett szembe a világranglista legjobb 40 játékosának egyikével. Nem ijedt meg a lehetőségtől, ehelyett nyugodt játékával frusztrálttá tette az esélyesebbnek tartott svájcit. A legjobb négy között, péntek éjszaka a 17. helyen kiemelt Maria Sakkari vár rá. Raducanu egyelőre erre a mérkőzésre koncentrál, a Grand Slam-torna megnyerésére nem.

– Minden meccsre győzelemre éhesen állok ki, de nem akarok előreszaladni, mindig csak az adott napra koncentrálok. Eddig bevált ez a taktika, és ennek segítségével eljutottam idáig, szóval nem fogok változtatni a stratégiámon – tette hozzá.

Tartson az amerikai kaland számára bármeddig is, a Kanadában román–kínai családba született sportoló teljesítményével elérte, hogy a torna befejeztével ő lesz a britek első számú női teniszezője, átugorva a magyar származású Johanna Kontát és Heather Watsont is.

A borítóképen: Emma Raducanu ünnepel Belinda Bencic legyőzése után. Fotó: MTI/AP/Elise Amendola

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.