Alonso elárulta, melyik pilótának nem lenne a csapattársa

A kétszeres Formula–1-es világbajnok Fernando Alonso általában nem riad vissza a kihívásoktól, azonban most akad egy pilóta a mezőnyben, akivel nem szívesen mérné össze a tudását egy csapaton belül.

Magyar Nemzet
2021. 09. 20. 13:35
ALONSO, Fernando
Spa-Francorchamps, 2021. augusztus 26. Fernando Alonso, az Alpine spanyol versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíjának otthont adó spa-francorchampsi pályán tartott sajtótájékoztatón 2021. augusztus 26-án. A futamot augusztus 29-én rendezik. MTI/AP/Xpbimages.com Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fernando Alonso hosszú Formula–1-es pályafutása során számos istállónál megfordult, és többek között olyan csapattársak mellett versenyzett, mint a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen és a hétszeres vb-győztes A spanyol pilóta számára tehát ismerős a helyzet, milyen a saját csapatán belül nagynevű versenyzőkkel vetekedni, és bár Alonso nincs híján az önbizalomnak, van olyan kollégája a mezőnyben, akit nem szívesen látna maga mellett. Ő nem más, mint

– Jelen pillanatban ő az egyetlen, akivel talán nem örülnék, ha vetekednem kéne – mondta a RacingNews365-nek Alonso. – Nagyon tisztelem őt. Azt hiszem, hogy a mostani környezetében, a Red Bullnál szerzett tapasztalata mellett sok olyan pilóta lenne, aki a csapathoz igazolna, és le tudná győzni Maxet. Talán, ha kivennénk őt a Red Bullból, akkor jobbak lennének az esélyek.

Az Alpine spanyolja azt is elárulta, Verstappent tartja a száguldó cirkusz jelenlegi legjobb pilótájának.

– Úgy látom, hogy most a csúcson van. Őt tartom a legjobbnak a mezőnyben. Észrevehető fejlődést mutatott be az első éveiben. Magas szinten kezdett, ugyanakkor olykor-olykor okozott néhány balesetet, egyes manőverei túl agresszívek voltak. Azt hiszem, mára kellően érett lett, és ehhez a természetes sebességét hozzáadva nagyon nehéz legyőzni őt bárkinek is. Szerintem ő idén a bajnoki cím megszerzésének fő esélyese, és minden bizonnyal ez a következő években is így lesz.

A borítóképen: Fernando Alonso a Belga Nagydíjon. Forrás: MTI/AP/Xpbimages.com.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.