időjárás 1°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Különleges kiállítás nyílt a Császár emlékére

Koczó Dávid
2021.09.24. 16:14 2021.09.24. 17:40
Különleges kiállítás nyílt a Császár emlékére

Néhány napja ünnepelte volna nyolcvanadik születésnapját a magyar labdarúgás császára, Albert Flórián. Egyetlen aranylabdás futballistánk immár tíz éve nincs köztünk, de szeretett klubja, a Ferencváros folyamatosan ápolja legendája emlékét.

Albert Flórián születésének nyolcvanadik évfordulójára az FTC különleges, interaktív elemekkel bővített kiállítást hozott létre a Groupama Arénában. A tárlat hivatalos megnyitóját pénteken tartották a Fradi stadionjában.

– Megmondom úgy, ahogy van – idézte Albert Flórián szava járását ünnepélyes megnyitó beszédében Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. – A Császár példamutató életet élt, olyan értékeket képviselt, mint az őszinteség és a hűség: a feleségéhez, a csapatához és az országához. A tárlat pedig a legőszintébb kiállítás, mert Albert Flórián-idézetekből áll.

Albert Magdolna, a legendás Császár lánya hangsúlyozta a megnyitón, hogy az édesapja életét bemutató első, 2012-es kiállítás óta folyamatosan bővült és fejlődött a tárlat, amíg eljutott abba az állapotba, amely most látható a Groupama Arénában.

Az Albert80 emlékkiállítás kiemelt darabja az egyéb ereklyék és személyes tárgyak mellett természetesen az Aranylabda, amelyet Albert Flórián 1967-ben érdemelt ki. A játékos kedvű futballrajongókat kvíz és Albert-korabeli Fradi–Újpest szereposztású csocsó várja, a tárlat XXI. századi jellegét pedig videók és virtuálisvalóság-elemek adják.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.