időjárás 3°C Antal, Antónia 2022. January 17.
logo

Működésben az UEFA cenzúrája, elhallgattatták a csapatot

Koczó Dávid
2021.09.30. 10:31 2021.09.30. 10:49
Működésben az UEFA cenzúrája, elhallgattatták a csapatot

Az UEFA saját honlapján rendszeresen tájékoztat csúcssorozata, a Bajnokok Ligája meccseiről, a találkozók végén pedig értékelő nyilatkozatokkal színesíti a beszámolót, jellemzően mindkét oldalról. A szerda esti Wolfsburg–Sevilla mérkőzés után a spanyolok edzője és két játékosa is megszólalt, a németek részéről viszont teljes a csend. Pedig wolfsburgi oldalról is akadt mondanivaló a találkozó után.

A németek Renato Steffen góljával sokáig 1-0-ra vezettek, ám a hajrában videózás után a Sevilla büntetőt, a hazaiak játékosa, Josuha Guilavogui pedig piros lapot kapott. Ivan Rakitić értékesítette a tizenegyest, így két forduló után mindkét együttes két döntetlennel áll.

– Néha túl messzire lehet menni a VAR-ral. Mindenki látta, hogy ez nem volt tizenegyes. Győzelmet érdemeltünk, ezért nem vagyok boldog az egy ponttal – mondta a Wolfsburg holland edzője, Mark van Bommel, és hasonló véleményt fogalmazott meg játékosa, Maximilian Arnold is.

– Ilyen büntetőt nem lehet befújni a Bajnokok Ligájában. Azt hiszem, a döntéshozók ma használták először a videós berendezést. Ha állókép alapján ítélnek tizenegyeseket, akkor nagyon sokat lehetne befújni egy-egy meccsen. Sajnálom, ez hallatlan – fakadt ki a középpályás, aki érezhetően vissza is fogta magát, nehogy túl világosan mondja el az érzéseit.

Nos, ezek a játékvezetői csapat tagjaira – és közvetve az őket kijelölő UEFA-ra – vonatkozó kritikák nem fértek bele az európai szervezetnél, amely inkább megsérti a hangoztatott „egyenlő játékot”, és csak az egyik oldal véleményét hozza nyilvánosságra.

A vitatott eset az M4 Sport összefoglalójában 19:31-től látható.

(A borítóképen a Wolfsburg vezetőedzője, Mark van Bommel. Fotó: DPA/Swen Pförtner)