Nikolics Nemanja gólt nem ígér a Fradi ellen, de dolgozik érte

Szerda este játsszák a labdarúgó NB I őszi szezonjának rangadóját, a Fehérvár–Ferencváros mérkőzést. Nikolics Nemanja, a Vidi rutinos csatára nem görcsöl amiatt, hogy eddig csak egyszer talált be a bajnokságban.

Magyar Nemzet
2021. 09. 21. 13:20
null
Bár a Reims ellen nem játszott, kivette a részét a menetelésből Nikolics Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon fontos, hogy ne görcsöljünk rá erre a mérkőzésre – vágott bele a meccs felvezetésébe Nikolics Nemanja a csapata, a Fehérvár honlapjának adott videóinterjúban. – Tudom, hogy ezt a meccset mindenki nagyon várja, a szurkolók, a média is, de igazából szerintem nem lesz fontosabb a soproni kupameccsnél vagy a Puskás Akadémia elleni szombati találkozónál. Fontos, hogy felkészüljünk, hazai pályán, mint mindig, most is dominálni szeretnénk, és eredményes focit játszani. Nagyon nehéz ellenfél vár ránk, tele önbizalommal, minden apróság fontos egy ilyen derbin, mind védekezésben, mind támadásban. Maximális koncentrációra lesz szükség, remélem, a hangulat jó lesz, és a szurkolók segítenek nekünk megnyerni a meccset.

A 33 éves csatár arról is beszélt, nem nyomasztja, hogy eddig csupán egy gólt szerzett a bajnokságban.

– Elég idős és rutinos is vagyok ahhoz, hogy ne görcsöljek azon, hogy két-három meccs óta nem találtam be. Van ilyen időszak, aki focizik, az tudja. Amikor megy a szekér és jönnek a gólok, akkor is két lábbal a földön kell járni, amikor pedig nem jönnek, akkor kell igazán bízni magadban, s dolgozni, hogy minél hamarabb kijöjj ebből. Csak a munkában szabad hinni, s előbb-utóbb megfordul a kocka. Azokban az idényekben is volt ilyen gyengébb időszakom, amikor gólkirály lettem. Úgyhogy nem vagyok ideges. Akkor van igazán baj, ha egy csatár nem kerül helyzetbe, de ezzel nincs gond. A helyzeteim alapján rúghattam volna már négy-hat gólt, sajnos nem sikerült, de például Mezőkövesden helyzet nélkül szereztem gólt. Dolgozom tovább, próbálok példát mutatni. Az a célom, hogy minél több gólt szerezzek.

Paksi fölény

Egyelőre a Fehérvár és a Ferencváros csatárai is adósak a gólokkal, a góllövőlista élmezőnyében a két csapatból egyedül Róbert Mak nevét találhatjuk. A paksi játékosok viszik a prímet.

6 gól:
Ugrai Roland (Debrecen)
5 gól:
Sajbán Máté (Paks) 
4 gól:
(Paks)
Gheorghe Grozav (MTK)
Hahn János (Paks)
3 gól:
Bognár István (Paks)
Marin Jurina (Mezőkövesd)
Nenad Lukics (Honvéd)
Róbert Mak (Ferencváros)
Jasmin Mešanović (Kisvárda)
Bojan Miovszki (MTK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.