időjárás 6°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

A Barça nem teketóriázott sokat: máris megvan Koeman utódja?

Magyar Nemzet
2021.10.28. 11:20 2021.10.28. 14:39
A Barça nem teketóriázott sokat: máris megvan Koeman utódja?

Spanyol lapértesülések szerint a spanyol labdarúgó-élvonalban szereplő Barcelona megegyezett a szerda éjszaka menesztett Ronald Koeman utódjával. Egy korábbi klublegenda foglalhatja el a vezetőedzői posztot.

Mint arról beszámoltunk, a Barcelona Rayo Vallecano elleni veresége után szerda éjszaka menesztette Ronald Koemant, a katalán együttes addigi vezetőedzőjét.

Mielőtt azonban megindultak volna a találgatások a holland mester lehetséges utódjáról, a spanyol Sport úgy értesült, a gránátvörös-kékek vezetősége már meg is egyezett a következő mesterrel, aki nem lesz más, mint a klublegenda, Xavi Hernández.

A Barcelona felnőttcsapatában tizenhét évet eltöltött egykori játékos 2019-től az al-Szadd mestere, a katari klubbal kötött szerződése 2023-as idény végéig érvényes. Xavi idő előtti távozása alighanem fájdalmas lenne az araboknak, hiszen irányítása alatt szárnyal a csapat: a mester érkezése óta hét trófeát gyűjtött be tanítványaival, ebben a bajnoki idényben hét forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.

A borítóképen: A Barcelona zászlaja a szurkolók kezében. Fotó: MTI/EPA/Kay Nietfeld