A FIFA újabb büntetéseket szabott ki a szurkolói balhék miatt

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő albán válogatottnak zárt kapuk mögött kell játszania utolsó kvalifikációs mérkőzését Andorra ellen.

Forrás: MTI2021. 10. 26. 13:06
Albania vs Poland
epa09520956 Albanian supporters during the FIFA World Cup 2022 qualifying Group I soccer match between Albania and Poland in Tirana, Albania, 12 October 2021. EPA/Leszek Szymanski POLAND OUT Fotó: Leszek Szymanski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az albán szövetség honlapja kedden számolt be arról, hogy a FIFA a lengyelek elleni, október 12-én rendezett találkozó kapcsán büntette meg a szervezetet. A tiranai találkozón, miután a lengyelek a 77. percben Karol Świderski révén vezetést szereztek, a hazai szurkolók feldühödtek a bekapott gólon és megdobálták a vendégjátékosokat, ezért félbeszakadt és közel negyedórát állt a mérkőzés.

Az albán szövetségnek 150 ezer svájci frankos 51,2 millió forintos büntetést is be kell fizetnie.

A mérkőzésen a lengyel szurkolók részéről sem maradt el a válasz ők a hazai drukkereket dobálták , ami miatt a FIFA 50 ezer svájci frankra büntette a lengyel szövetséget, valamint arról is döntött, hogy a válogatott szurkolói nem lehetnek ott a november 12-én Andorra otthonában sorra kerülő vb-selejtezőn.

A 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatának utolsó két fordulójában az albánok előbb Angliába látogatnak, majd jön az Andorra elleni találkozó, míg a lengyelek az andorrai összecsapást követően november 15-én a magyarokat fogadják.

Az éllovas angolok mögött második lengyelek két fordulóval a vége előtt hat ponttal előzik meg a negyedik magyar együttest, míg a harmadik albánokat néggyel.

A csoportból az első helyezett jut ki a világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

A borítóképen: A hazai szurkolók az Albánia–Lengyelország világbajnoki selejtezőn. Fotó: EPA/Leszek Szymanski

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.