A Gyirmót történelmi sikerrel mélyítette az újpesti válságot

Az újonc Gyirmót magabiztos, 3-1-es sikerrel első győzelmét szerezte meg az NB I idei kiírásában. A vesztes Újpest immár az élvonal sereghajtója.

2021. 10. 02. 16:51
Gyirmót
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel még csak a nyolcadik fordulót rendezik az NB I-ben, korai kiesési rangadóról beszélni. Az viszont tény, hogy az Újpest–Gyirmót összecsapást az élvonal utolsó két helyéről, győzelem nélkül várták a felek.

Míg a Gyirmót újoncként komolyabb elvárások nélkül vágott neki az idénynek, Újpesten a tavalyi Magyar Kupa-győzelem, az egyesület hagyományai és a klubtulajdonos által az elmúlt tíz év legerősebb lila-fehér keretének tartott játékosállomány alapján dobogóban gondolkoztak a szezonrajt előtt.

Ehhez képest az első félidőben a Gyirmót még mélyebbre lökte ellenfelét a szakadékban: fél óra alatt 3-0-s előnyre tett szert idegenben Csertői Aurél együttese. Varga Barnabás kétszer, Szegi Vince egyszer volt eredményes, a győri csapat pedig története 41. élvonalbeli meccsén először érte el a három rúgott gólt. A jobbára csendes közönség az öltözőbe komoly füttykoncerttel „kísérte be” a hazaiakat.

A második félidőben pedig jöhettek a gúnyos tapsok és a szintén ironikus „Szép volt, fiúk!” a lelátóról. Az Újpest a koszovói Lirim Kastrati révén ugyan szépített, de a pontmentéshez sem került közel. Erre világított rá a duplázó Varga Barnabás meccs utáni nyilatkozata is.

– Szerencsére jól kihasználtuk a helyzeteinket, a három góllal el is döntöttük a mérkőzést. A második félidőben már csak védekeztünk, nagyon fontos volt számunkra ez a győzelem. Nagy súly esett le a vállunkról, ami magabiztosságot kell hogy adjon a folytatásra – mondta a gyirmóti futballista az M4 Sport kamerája előtt.

A Gyirmót megszerezte első győzelmét az idényben, és legalább átmenetileg a kieső helyről is ellépett. Újpesten viszont tovább mélyült a válság, a lila-fehér csapat immár az NB I egyetlen nyeretlenjeként sereghajtó. Két hét válogatottszünet következik, nem lenne meglepő, ha ezt az időszakot edzőcserére használnák ki Budapest IV. kerületében.

Michael Oenningnek a tavalyi Magyar Kupa-győzelem adhat még némi hitelt és időt, de az Újpest aligha akar úgy járni, mint négy idénnyel ezelőtt a Vasas. A 2017/18-as szezonban a piros-kékek egy erős, MK-döntővel zárt idény után végig kitartottak Oenning mellett, és kiesés lett a vége.

NB I, 8. forduló

Újpest–Gyirmót 1-3 (0-3)
Gólszerzők: Kastrati (52.), illetve Varga B. (11., 27., 11-es), Szegi (17.)

Korábbi eredmény: Honvéd–Kisvárda 2-1

(A borítóképen: A gyirmótiak ünneplik a duplázó Vargát. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.