Az angolok középpályása Negót pécézte ki magának

A magyar labdarúgó-válogatott kedd este 1-1-es döntetlent játszott Angliában vb-selejtezőn. Nem minden angol viselte úriember módjára a számukra kudarcot jelentő eredményt.

Magyar Nemzet
2021. 10. 13. 13:05
London 20211012 Labdarúgás VB selejtező Anglia-Magyarország Loic Nego Jack Grealish Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott büntetőjével szerzett vezetést Angliában. A tizenegyes nem tűnt vitathatónak, Luke Shaw fejbe rúgta Loic Negót. Shaw csapattársa, Declan Rice mégis úgy gondolta, hogy kritizálnia kell a magyar csapat játékosát.

– Amikor ilyen magasra emeled a lábad a tizenhatoson belül, az büntető, de ebben az esetben szerintem ez nem feltétlenül volt az, a magyar játékos szánalmas alakítása is kellett hozzá, hogy a játékvezető megadja – fogalmazott a West Ham játékosa az ITV-nek. – Mondhatjuk, hogy nem játszottunk jól egy olyan meccsen, amelyet domináltunk, összehoztunk egy buta tizenegyest, és a végén hiányzott belőlünk a gyilkos ösztön.

Az angolok a Shaw–Nego eset vegyes megítélése mellett egyébként úgy gondolják, néhány perccel a magyar gól után nekik is járt volna büntető, amikor elesett mellett.

Abba pedig bele sem merünk gondolni, hogy hogyan tálalná a brit sajtó, ha a kritika fordított irányban fogalmazódik meg, és például nevezi szánalmasnak egyik megmozdulását.

(A borítóképen Loic Nego és küzd a labdáért. Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.