Buffon csapattársa pótolja a válogatottat elhagyó Willi Orbánt

A Magyar Labdarúgó-szövetség tegnap késő este a Twitter-csatornáján közölte, hogy Willi Orbán helyére az olasz másodosztályú Parmában futballozó Balogh Botond került a válogatott Anglia ellen készülő keretébe.

Magyar Nemzet
2021. 10. 11. 8:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Willi Orbán az előzetes megállapodásnak megfelelően a mai napon visszatért az RB Leipzig együtteséhez. Helyette az U21-es válogatottból Balogh Botond csatlakozott az A-válogatott keretéhez” – írta az MLSZ rövid közleményében.

Orbán eleve késve csatlakozott keretéhez az Albánia elleni vesztes mérkőzés előtt, mert influenzás betegséggel küszködött, ami miatt ki is hagyta az RB Leipzig legutóbbi bajnokiját. Az albánok ellen végig a pályán volt szombaton, de a jelek szerint a német klub csak erre a meccsre engedte haza a nemzeti csapathoz.

Pedig kedden Anglia ellen lép pályára a válogatott a Wembleyben, ahol nagy szükség lenne Orbán tapasztalatára. Helyette rutintalan védőt hívott be a keretbe Rossi, hiszen Balogh Botond még csak 19 éves, eddig a korosztályos válogatottakban szerepelt. Most eleve itthon volt az U21-es válogatott keretének tagjaként, ám a lengyelek ellen nem játszott legutóbb. Valószínűleg azért nem, mert a terv az volt, hogy Orbán távozása után csatlakozik a felnőtt válogatotthoz.

Balogh az olasz másodosztályban szereplő Parma játékosa, s így az olasz kapuslegenda, Gianluigi Buffon csapattársa, aki a nyáron igazolt haza pályafutása első profi klubjába. A Serie B első fordulójában mindketten kezdők voltak a Frosinone elleni 2-2-n, ám azóta Balogh csak egy kupameccsen lépett pályára 18 perc erejéig.

A fiatal, 189 centi magas középhátvéd az előző idényben már az olasz élvonalban debütált, tavaly októberben a későbbi bajnok Internazionale elleni 2-2-es, bravúros döntetlent végigjátszotta, majd idén januárban a Lazio ellen, a májusi utolsó fordulóban pedig a Sampdoria ellen lépett még pályára.

Rossi az albánok elleni vereség után úgy fogalmazott, várja a minőségi tippeket, kikkel erősíthetné meg a keretet, akiket még nem tettek próbára a válogatottban. Utóbbi kitétel az újonc Baloghra mindenképpen igaz, a minőséget pedig majd esetében is az idő dönti el.

Borítókép: MLSZ Twitter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.