Fricska a Real-legendáknak a hétvégi klasszikus előtt

Gerard Piqué csúcsot állított be, de Ronald Koeman így sem volt teljesen elégedett.

Magyar Nemzet
2021. 10. 21. 10:41
Gerard Piqué
FC Barcelona v Dinamo Kyiv: Group E - UEFA Champions League
Vladyslav Supriaha and Gerard Pique during the match between FC Barcelona and Dinamo Kiev, corresponding to the week 3 of the group stage of the UEFA Champions League, played at the Camp Nou Stadium, on 20th October 2021, in Barcelona, Spain. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona, ha nem is gálával, de megszerezte első győzelmét a Bajnokok Ligája idei kiírásában. A katalán klub 1-0-ra győzte le a Dinamo Kijevet. A győztes találatot Gerard Piqué szerezte, aki ezzel fontos mérföldkőhöz érkezett. A Barcelona védője tizenhatodik gólját szerezte az elit sorozatban, ezzel megelőzte Sergio Ramost és utolérte a hátvédek listáját vezető Roberto Carlost. Utóbbi két játékos a Real Madrid színeiben szerezte BL-találatait, így Piqué csúcsbeállítása fricska az ősi riválisnak a vasárnapi el clásico előtt.

– Ez a meccs jót tesz az önbizalmunknak a hétvégi rangadó előtt. Először nyertünk zsinórban három meccset az idényben, így kell folytatnunk. A Dinamo defenzív játékával eléggé megnehezítette a dolgunkat, de nagyon fontos volt, hogy két vereség után nyerjünk – mondta Piqué, aki első BL-gólját is éppen a kijevi csapat kapujába lőtte, tizennégy évvel ezelőtt, még a Manchester United játékosként.

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman is előretekintett értékelésében a Real Madrid elleni klasszikusra.

– Életben maradtunk ezzel a győzelemmel, és kétségtelen, hogy a Real elleni meccsnek is könnyebb ezzel az eredménnyel a birtokunkban nekivágni. Ugyanakkor egy ilyen meccset három-négy góllal kellene megnyerni, hiszen a Dinamo semmiféle veszélyt nem jelentett a kapunkra – tette hozzá Koeman.

A Barcelona az első két fordulóban egyszer sem találta el a kaput, most viszont fordult a kocka: ezúttal a katalánok ellenfele, a Dinamo Kijev zárt nullával a statisztikai rovatban.

A borítóképen, középen: Gerard Piqué, az új rekorder. Fotó: NurPhoto/NurPhoto via AFP/Joan Valls

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.