„Ha még három órán át játszunk, akkor sem rúgunk gólt”

Már az első félidőben beállította a 2-0-s végeredményt a Barcelona ellen az Atlético Madrid, a katalánoknak a pontszerzésre sem volt esélyük.

Magyar Nemzet
2021. 10. 02. 23:12
Savic Gavi de Paul Atlético Madrid Barcelona 2021
Fotó: Twitter/FC Barcelona
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La Liga nyolcadik fordulójának rangadóján a címvédő Atlético Madrid fogadta a Barcelonát. Az utóbbi évtizedben egyértelműen rangadónak számít a párosítás, amely többnyire katalán sikert hozott, ezúttal viszont a fővárosiak számítottak esélyesnek.

Nem is kellett csalódniuk az Atlético szurkolóinak, akik a koronavírus-járvány kitörése óta először tölthették meg a Wanda Metropolitanót: csapatuk az első félidőben kétszer vette be a Barcelona kapuját. Thomas Lemar szerzett vezetést, majd Luis Suárez duplázta meg az előnyt.

Az uruguayi támadó tartotta szavát, nem ünnepelt, sőt szinte elnézést kért volt csapatától, annak ellenére, hogy számára fájdalmas körülmények között távozott a katalánoktól.

A második félidőben Diego Simeone kedvére élvezhette csapata stabil védekezését, a Barcelona alig-alig veszélyeztetett. Ronald Koeman a magasból, tehetetlenül nézte a meccset, bár aligha tudott volna többet segíteni a kispadról. Mindenesetre Joan Laporta klubelnök a rangadó napján megerősítette pozíciójában Koemant.

– Éreznie kell a bizalmat. Ő egy klublegenda. Bármi történik az Atlético ellen, ő marad a vezetőedző – mondta Laporta. A holland szakember mindenesetre jól járt, hogy nem ezen a meccsen múlt a jövője. Ahogy játékosa, Gerard Piqué fogalmazott a lefújás után: „ha még három órán át játszunk, akkor sem rúgunk gólt”. Arról már nem csak a Barcelona tehet, hogy a forduló első öt meccsén találat nélkül maradtak a vendég csapatok.

Az Atlético győzelmével utolérte az egy meccsel kevesebbet játszott Real Madridot a tabella élén, míg a Barcelonának lassan a hazai bajnokságban is kérdéses lesz az élcsapat státusa.

La Liga, 8. forduló

Atlético Madrid–Barcelona 2-0
Osasuna–Vallecano 1-0
Mallorca–Levante 1-0
Cádiz–Valencia 0-0
Bilbao–Alavés 1-0

Az állás: 1. Real Madrid 17 pont/7 meccs, 2. Atlético 17/8, 3. Real Sociedad 16/7, 4. Sevilla 14/6..., 9. Barcelona 12/7.

(Borítókép: Twitter/FC Barcelona)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.