Kiderült, mennyibe kerül az NBI-ben lehülyézni a játékvezetőt

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 350 ezer forintos pénzbírságot rótt ki Bognár Györgyre, a Paks vezetőedzőjére, aki a Ferencváros ellen 3-1-re elveszített NB I-es meccs után azt állította, „a VAR hülyét csinált a bíróból”, majd cenzúrázással is vádolta a szövetséget.

Magyar Nemzet
2021. 10. 15. 9:59
null
Paks 20211003 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Paks Ferencváros FTC Fotó Török Attila Nemzeti Sport Bognár György Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ oldalának tegnapra időzített közleménye alapján tizenegy nappal az ominózus Bognár-nyilatkozat után született meg a fegyelmi ítélet. Idézzük fel, milyen mondatok hagyták el a Paks edzőjének a száját, miután csapata kikapott a Fraditól:

„A VAR hülyét csinált a bíróból.” „Ma sem kaptunk egyenlő bánásmódot, VAR ide, VAR oda.” „Össze-vissza, manipuláltan húzgálják a vonalakat a játékosok lábánál, amikor nem is a láb a leshatár.” „Nem alszom nyugodtan, mert nagyon fáj, hogy nem vagyunk egyenlően elbírálva.” „A Ferencváros mindig élvez némi előnyt, még így is, hogy vissza lehet nézni az eseteket.”

Az MLSZ fegyelmi bizottsága két nappal később jelentette, vizsgálatot indít a kritikus hangvételű nyilatkozat miatt. Bognár ezután nyílt levélben kijelentette, nem hagyja, hogy az MLSZ cenzúrázza a nyilatkozatait. Vélhetően ez sem segített a büntetés elkerülésében.

Az MLSZ közleménye az alábbi indoklást fűzte Bognár szankcionálásához: „A FEB vezetőedzőt (Paksi FC), mert az FTC elleni bajnoki mérkőzés után adott nyilatkozatában a játékvezetést szándékos elfogultsággal vádolta, ami alkalmas volt arra, hogy a szövetséggel szembeni bizalmat megingassa, fegyelmezési múltjára is figyelemmel 350 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

Ami a fegyelmezési múltat illeti, Bognár már a tavasszal is bajba került a játékvezetők tevékenységére tett nyilatkozatai miatt, amiért előbb ötmeccses eltiltást kapott, amelyet később három találkozóra mérsékeltek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.