Megtörte Bognár Györgyöt az MLSZ

Bognár György inkább nem kommentálta részletesen a 2-1-es hazai győzelmet hozott Fehérvár–Paks NB I-es meccset. A találkozón három gólt befolyásoló szituáció akadt, a játékvezető – a videóbíró segítségével – mindháromszor a Vidi javára döntött. Kétségtelen, ha nincs VAR, a Paks aligha veszti el ezt a mérkőzést.

Magyar Nemzet
2021. 10. 30. 9:05
null
Labdarúgó NBI - MOL Fehérvár FC - Paksi FC Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Íme, a három vitatott eset, amelyek ráadásul egyaránt a 2-1-e-s Vidi-győzelemmel végződött mérkőzés hajrájában akadtak.

  1. 74. perc: Szabó beadására Böde ugrott fel. Érkezett Kovács kapus is, aki – úgy tűnt – Böde fejével együtt öklözte el a labdát. Nyugodtan mondhatnánk ijesztőnek az esetet. Azóta, hogy Toni Schumacher „lefejezte” Battistont, a játékvezetők az ilyen megmozdulásokért előszeretettel ítélnek kiállítást, s mert a jelenet a 16-oson belül volt, 11-est. Ám a VAR technikusai szerint Kovács előbb a labdát érte el, s csak után Böde fejét, ezért a játék mehetett tovább.
  2. 77. perc: Szabó ismét mesteri labdát tekert középre, Ádám tökéletesen érkezett és a jobb felsőbe fejelt. Az asszisztens azonban lest jelzett, amit a VAR – tegyük hozzá, helyesen – helyben hagyott.
  3. 84. perc: Hazai kontra végén Petrjak balról jobbra rúgta keresztbe a labdát, a hosszún Kodro érkezett lesgyanús helyzetben. Gyerekjáték volt a hálóba passzolni, a neheze eztán következett. A VAR-szobában percekig elemezték a helyzetet, végül megadták a gólt. Valószínűleg helyesen, de csak milliméterekről lehetett szó.

Ha nincs VAR, azt gondoljuk, Ádám és Kodro gólját is megadta volna a bíró, s talán Böde leütését is befújja. A videóbíró azonban napjainkban mindennél nagyobb hatalom a labdarúgásban.

Ezt már is tudja, mert meglehetősen visszafogottan értékelte a találkozót.

– Nem érdemeltünk vereséget, különösen a második félidei lehetőségeink alapján nem kellett volna, hogy kikapjunk ezen a meccsen. Többet erről nem akarok mondani, mert túl sokba kerül az nekem, ha elmondom a véleményemet – kezdte a nyilatkozatát a Paks vezetőedzője. Ki ne emlékezne rá, Bognár a Ferencvárostól hazai pályán elszenvedett 3-1-es vereség után élesen kikelt a játékvezető és a VAR ellen, amiért 350 ezer forintos pénzbírsággal sújtották. Bognárt is megtörte az MLSZ.

– Az eredményből kiindulva egyik szerkezeti változtatás sem jött be igazán, próbálkoztunk becsülettel, jó helyzeteink voltak a Fehérvár tizenhatosán belül. Ma is mindent megtettünk, hogy több gólt is lőjünk – folytatta, majd csak nem bírta ki, hogy egyet azért odaszúrjon:

Hát, nem mindig az ellenfél állított meg ebben minket.

Szabics Imre, a Mol Fehérvár vezetőedzője érthetően elégedetten nyilatkozott:

– Újabb könnyű győzelmen vagyunk túl… A viccet félretéve, nagyon kellemetlen ellenféllel találkoztunk ma, büszke vagyok a csapatomra, hogy ilyen reakciót láthattunk az elmúlt heti teljesítményünk után. Az Újpest elleni mérkőzésnek a mi részünkről borzasztó volt a lélektana, ellenfelünknek nem volt veszítenivalója, sőt, még bűnbakot is találtak maguknak a kiállított játékos személyében. Hatalmas teher volt a játékosokon, görcsössé váltak, ez volt az oka a vereségnek. De ebből fel kellett állnunk, feldolgoztuk azt a mérkőzést, kielemeztük, rengetegeket beszélgettünk a történtekről. Ezután mindenkinek azt láttam a szemében, hogy a tettek mezejére szeretnének lépni, s bizonyítani a szurkolóinknak, hogy nem lehet leírni bennünket. A Paks az első félidei szerkezeti változtatással inkább saját magát zavarta meg, ezután átszervezték a játékukat és ezzel stabilizálták a helyzetüket. Nem lehet ellenük végig dominálni, mert nagyon kellemetlen stílusban futballoznak. Örülök, hogy jól szerveztük meg ellenük a játékot, s győztesen hagytuk el a pályát.

Szabics érthetően nem érezte szükségét, hogy a  VAR döntéseiről beszéljen.

NB I, 11. forduló 

Október 29., péntek:

Mol Fehérvár–Paks 2-1 (1-0), 1905 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Petrjak (15.), Kodro (83.), illetve Ádám M. (68.)

Október 30., szombat:

Mezőkövesd–Újpest 14.45

MTK–Debrecen 17.00

Gyirmót–Ferencváros 19.30

Október 31., vasárnap:

Kisvárda–Zalaegerszeg 14.30

Puskás Akadémia–Honvéd 17.00

Az M4 Sport mindegyik mérkőzést élőben közvetíti.

A borítóképen: A meccset eldöntő jelenet, Kodro gólja. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.