Mike Tyson is elmondta a véleményét a Fury–Wilder meccsről

Két héten belül a második csúcsmeccset rendezik meg magyar idő szerint vasárnap három órakor Las Vegasban, ahol Tyson Fury és Deontay Wilder csapnak össze. Korábbi nagyágyúk és a jelenkor másik két csillaga is megszólaltak az ütközet előtt.

Magyar Nemzet
2021. 10. 09. 13:37
Mike Tyson, boksz
epa08850196 Mike Tyson poses in the locker room after his fight against Roy Jones Jr. fight at the Staples Center in Los Angeles, California, USA, 28 November 2020. EPA/JOE SCARNICI HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Fotó: JOE SCARNICI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég Londonban az ukrán Olekszandr Uszik nem kis meglepetésre egyhangú pontozással legyőzte a brit Anthony Joshuát, így elhódította a WBA, a WBO, az IBF és az IBO világbajnoki öveit nehézsúlyban. Most az ötödik jelentős szervezet, a WBC címe a tét, amelyet jelenleg Tyson Fury ural, aki korábban éppen Deontay Wilder derekáról csalta le az övet.

– Wilderre tippelek, mert megszállottnak tűnik, mint aki nagyon akarja ezt a győzelmet – fogalmazott a címeit két hete elveszítő Joshua. – Azt vettem észre, hogy nagyon összpontosított a feladatra, és az összeszedett ember mindig veszélyes. Wilder kiütéssel nyerhet.

Nem osztja Joshua véleményét a nehézsúly korábbi ukrán ura, Vladimir Klicsko, aki bevallottan Fury sikeréért szorít, talán a közös múltjuk miatt is. 2015-ben Fury taszította le a trónról az ukránt, ám a szerződésben rögzített visszavágójuk nem jött össze, mert a brit fenegyerek közben rossz útra tért.

– Fury fog nyerni pontozással, vagy veszít kiütéssel – jósolt Klicsko. – Fifti-fifti az esély, ami Fury lelkiállapotától függ, mert az szoros összefüggésben van a fizikai formájával. A mi visszavágónk nem jött össze, mert a kokain és más szenvedélyek rabja lett. Most is egy kicsit fegyelmezetlennek tűnik, de nem tudhatjuk, ez mit jelent. Olyan, mint a szerencsejáték, eldobjuk a kockát, és várjuk, mi történik. De azt kívánom, Fury nyerjen.

Nemcsak Klicskónak tűnt fel, hogy Fury talán kicsit lazábban vette a felkészülést a Wilder elleni harmadik meccsre. Az első összecsapásuk 2018-ban döntetlen lett, így Wilder maradt a WBC bajnoka, a másodikat azonban tavaly Fury nyerte meg a hetedik menetben.

– Mindenki teljesen leírja Wildert a harmadik meccs előtt, senkivel sem beszéltem, aki azt gondolta volna, hogy van esélye – jegyezte meg az angolok korábbi nagymenője, David Haye. – Viszont Fury szerintem most nem készült fel annyira, mint a második összecsapásra. Háromhetes edzőtábor egy ilyen éles meccsre? Mintha kicsit nagy lenne a mellénye…

Megszólalt a nehézsúly egyik legnagyobb alakja, Mike Tyson is, aki azonban nem honfitársa mellett tette le a garasát, tippjében Fury győzelmét jelölte meg: – Wilderről már nincs mit mondani, nagyszerű bunyói voltak. Öt vagy hat meneten keresztül mindent ki kell adnia magából. Ha elkapja Furyt, elkapja, ha nem, nem. A lényeg, hogy mindent mindent beleadjon, győzzön vagy veszítsen.

A legérdekesebb vélemény most azonban Usziké, aki Joshua legyőzése után négy vb-címmel a birtokában várja a bunyó végeredményét, és jó esetben a következő ellenfelét: – Biztosan megnézem a meccset, de nem gondolkodtam túl sokat azon, ki nyerhet. Nem szabad leírni Wildert, az öklében mindig ott van a kiütés esélye. Kíváncsi vagyok, ki nyer, mert meg fogok küzdeni azzal, aki az utolsó övet birtokolja, ami még nem az enyém. Hogy Wilder vagy Fury lesz az, mindegy.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.