Neymar nem bírja már, nagyon hamar lemondhat a futballról

Meglepő kijelentést tett a Paris Saint-Germain brazil játékosa, Neymar. A futballista úgy készül, hogy a jövő évi, katari világbajnokság lesz az utolsó esélye, hogy vb-aranyat nyerjen Brazíliával, noha még csak jövőre lesz harmincéves.

Magyar Nemzet
2021. 10. 10. 17:50
null
FBL-WC-2022-SAMERICA-QUALIFIERS-BRA-PER Fotó: NELSON ALMEIDA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

hosszú évek óta a nagy hagyományokkal rendelkező brazil futball első számú sztárjának számít, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy nem fogja tudni kihozni pályafutásából azt, amit tíz éve jósoltak neki. A játékos szerint már nincs sok hátra a pályafutásából, pedig Neymar csak februárban lesz harmincéves.

– Azt gondolom, hogy a jövő évi lesz az utolsó világbajnokságom. Azért látom így, mert nem tudom, van-e elég mentális erőm a futballhoz. Éppen ezért mindent megteszek, hogy jó formában legyek, és valóra váltsam a legnagyobb gyerekkori álmomat: megnyerni Brazíliával a világbajnokságot – fogalmazott a PSG sztárja.

Neymar a Santosban tűnt fel, és hamar úgy tartották számon, mint a brazilok válasza Lionel Messire és Cristiano Ronaldóra. A válogatottat 2013-ban Konföderációs Kupa-győzelemre vezette, míg 2016-ban Brazília első olimpiai aranyérmében vállalt fontos szerepet. A két legnagyobb presztízsű trófeát, a világbajnoki aranyérmet és a Copa Américát viszont nem tudta megnyerni Brazíliával. 2014-ben, hazai pályán a vb egyik legjobbja volt, ám a negyeddöntőben megsérült, a brazilok pedig nélküle 7-1-re elveszítették az elődöntőt Németország ellen.

Miközben Messi és Ronaldo egyaránt az ötödik világbajnokságára készül, úgy tűnik, Neymar számára a harmadik nekifutás lesz az utolsó.

(A borítóképen: Neymar és Messi. Fotó: AFP/Nelson Almeida)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.