Párizsi bevásárlással oldaná meg a problémáit a Manchester United

Ole Gunnar Solskjær átmenetileg fellélegezhet, hiszen az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Manchester United vezetősége adott neki egy utolsó utáni esélyt a bizonyításra, így feltehetően a következő három mérkőzésen még ő ülhet a kispadon. A Vörös Ördögöknek ugyanakkor van már egy másik kiszemeltjük is a vezetőedzői pozícióra, amennyiben a csapat eredményei nem javulnak a közeljövőben.

Magyar Nemzet
2021. 10. 27. 13:10
Estac Troyes vs PSG
epa09404848 Paris Saint Germain's Kylian Mbappe (CL) greets Paris Saint Germain head coach Mauricio Pochettino (CR) after leaving the pitch during the French Ligue 1 soccer match between Estac Troyes and Paris Saint Germain in Troyes, France, 07 August 2021. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Fotó: CHRISTOPHE PETIT TESSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A futballtársadalom szereplői a Manchester United Liverpooltól elszenvedett csúfos veresége óta azt találgatják, hogy vajon mennyi ideje lehet még hátra Ole Gunnar Solskjærnak a csapat élén. Az 5-0-s kiütést beleszámítva az elmúlt kilenc mérkőzéséből ötször maradt alul a MU, ezért a szigetországi szakértők többsége már szélnek eresztette volna a mestert, de a klubvezetőség egyelőre megkegyelmezett neki, és a következő válogatott szünetig, azaz még legalább három találkozón, a Tottenham Hotspur, az Atalanta és a Manchester City ellen ő vezényelhet a pálya széléről annak ellenére is, hogy a Vörös Ördögök játékosainak Solskjær iránti bizalma is megtört már.

Angol lapértesülések szerint a tulajdonosi kör természetesen egy másik tervvel is készül, és amennyiben nem javulnának az eredmények, akkor Mauricio Pochettinót szeretné elcsábítani a Paris Saint-Germaintől. Az argentin szakember megszerzésével korábban is próbálkoztak Manchesterben, eredetileg már a 2018 decemberében menesztett José Mourinho helyére is ő érkezhetett volna, Solskjær csak átmeneti megoldásként szolgált volna, amíg nyélbe ütik az üzletet. Kezdetben viszont kifejezetten jól muzsikált a norvég edző irányítása alatt a United, így Solskjær állandó megbízatást kapott az angol sztárklubnál. 

Pochettino (balra) és Solskjær. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Pochettinót azóta, 2019 novemberében kirúgta az akkori munkaadója, a Tottenham, viszont akkor már nem volt aktuális a manchesteri állás, és végül a 49 éves tréner a PSG-nél kötött ki. Mivel most fordult a kocka, és hamarosan újra megürülhet a pozíció, a MU elkezdett puhatolózni a francia fővárosban, hogy van-e esély Pochettino leigazolására.

Ha az üzlet nem jönne össze, akkor a United kispadjának elfoglalása kapcsán még három nevet emleget az angol sajtó: a jelenleg a Leicestert vezető Brendan Rodgerst, az Ajax mesterét, Erik ten Hagot, valamint a munkanélküli Antonio Contét. Utóbbi szívesen élne a kínálkozó lehetőséggel, de egyelőre nem tárgyalt egymással a két fél.

A borítóképen: (balra) és Mauricio Pochettino az Estac Troyes–Paris Saint Germain bajnoki mérkőzésen 2021. augusztus 7-én. Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.