Távozik posztjáról az MTK olasz vezetőedzője

A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK Budapest a honlapján jelentette be, hogy Giovanni Costantino távozik vezetőedzői posztjáról.

Magyar Nemzet
2021. 10. 04. 15:36
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi klub a honlapján rövid közleményben tudatta a döntését, miszerint Giovanni Costantino távozik az együttes kispadjáról. A nyáron kinevezett olasz mester mindössze kilenc tétmérkőzésen irányította az MTK felnőttcsapatát, amely nyolc forduló elteltével az NB I tabellájának hetedik helyén áll.

A leköszönő tréner a Nemzeti Sportnak elárulta, fogalma sem volt róla, hogy az állását veszély fenyegeti.

– Nem különösebben magyarázták meg a lépést. Nem tagadom, nagy meglepetés volt a számomra, hiszen eszembe sem jutott, hogy kirúghatnak. Három pontra vagyunk a dobogótól, négyre a kieső helyen álló Gyirmóttól, márpedig a cél a biztos bennmaradás volt. Egy hete a Mezőkövesdet hazai pályán győztük le, most hétvégén a Zalaegerszeg otthonában ugyan kikaptunk, de izgalmas mérkőzést játszottunk, egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet. A hétvégi találkozón hét olyan futballistát küldtem pályára, akik kétezer után születtek, a statisztikák alapján pedig a Ferencváros és a Mol Fehérvár után mi birtokoltuk a legtöbbet a labdát a mezőnyben. Ez igenis nagy dolog. Élvezetes futballt akartam megvalósítani – magyarázta Constantino. – A délelőtti megbeszélésen nem vitatkoztunk, nem emeltük fel a hangunkat, tudomásul vettem, hogy az elnök mással képzeli el a jövőt. Ültem a helyemen, és nem jutottam szóhoz. Egyelőre túl friss a dolog, nem tudom, mihez kezdek. Most pihenek egyet, aztán meglátjuk.

Costantino helyét megbízott vezetőedzőként Teodoru Vaszilisz veszi át.

A borítóképen: Giovanni Costantino. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.