A Fradi világbajnoki bronzérmes futballistája még messze van a csúcsformától

A Ferencváros világbajnoki bronzérmes német válogatott futballistája remekül játszott és pompás gólt szerzett a Kisvárda elleni vasárnapi rangadón. A Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt a pályáafutásáról, a Fradiról és a családjáról is.

2021. 11. 09. 12:00
Marko Marin
Kisvrda 20211107 Labdargs 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Kisvrda Ferencvros FTC Fot Trk Attila Nemzeti Sport Marko Marin Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Világbajnoki bronzérmesből nem sokat találunk évtizedekre visszamenően sem a magyar NB I-ben, a Ferencváros viszont az ősszel szerződtetett egyet. Ő a 32 esztendős német Marko Marin, aki 2008-ban 19 évesen mutatkozott be a német válogatottban, amelynek a tagjaként két év múlva lett harmadik a dél-afrikai világbajnokságon. Azóta több nagy és kisebb klubban is játszott, mint például a Chelsea, a Sevilla, a Fiorentina, az Anderlecht és a Crvena zvezda, az utóbbi két évet pedig Szaúd-Arábiában töltötte, onnan igazolta le a Ferencváros. Vasárnap parádés gólt szerzett a Kisvárda ellen, ezután készített vele interjút a Nemzeti Sport.

– Adta magát – felelte Marko Marin, amikor a sportlap a góljáról kérdezte. – Ryan Mmaee mesterien sarkazott elém, én pedig amikor láttam, hogy a kapus kilép a gólvonalról, átemeltem rajta a labdát.

A szép gól ellenére úgy érzi, messze van még a csúcsformájától, és a kilátásokról ezt mondta:

– A nyáron érkeztem Magyarországra, a képességeimmel mindenki tisztában van. Erőnlétileg kellett utolérnem magamat. Az önbizalmammal sohasem volt gond, tudom, mire vagyok képes, de ahhoz, hogy ezt meg is tudjam mutatni, munka kell. Sok munka. Immár készen állok rá, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba.

 

Fotó: Török Attila/Nemzeti sport

 

Ezután beszélt a Kisvárda elleni mérkőzésről, az ellenfél kiállításáról, és megemlítette, hogy a Celtictől elszenvedett Európa-liga-vereség megviselte a csapatot, de muszáj volt összeszedniük magukat, mert bajnokok akarnak lenni. Ezután kapta meg azt a kérdést, hogy eddig hol szeretett a legjobban futballozni.

– Nem is kérdés, a Bundesliga az első. Németországban nőttem fel, két és fél éves voltam, amikor oda költöztünk. Számomra Németország jelenti az otthont, Szerbia csak azután következik. A szüleim Belgrádban születtek, ott nőttek fel, ezért is volt számomra nagy esemény, hogy játszhattam a Crvena zvezdában. Valóban sok helyen megfordultam, és ha egyet kellene kiemelnem, az Spanyolország lenne. Egészen más stílusban játszanak ott a csapatok, mint bármelyik másik európai országban. Még Angliát sem lehet velük egy lapon említeni.

A legjobb csapat pedig, amelyben valaha pályára lépett, az angol Chelsea volt, erről ezt mesélte:

– Amikor 2012-ben oda igazoltam, a világ legjobb csapata volt, Didier Drogbával, Frank Lamparddal, John Terryvel. Érkezésem előtt nyerték meg a Bajnokok Ligáját, majd következett az Európa-liga-diadal. Pedig a Werder Bremen vagy éppen a Sevilla sem volt rossz együttes, utóbbival megnyertem az Európa-ligát.

Természetesen szóba került a 2010-es világbajnokság bronzérme is:

    

– Sohasem felejtem el azokat a heteket. A bronzmérkőzésen Uruguayt győztük le három kettőre, remek csapatunk volt. Minden játékosnak a csúcsot jelenti karrierjében, ha világbajnokságon szerepelhet. Nekem ez a legnagyobb élmény. Az elődöntőben a későbbi győztes spanyolok állítottak meg bennünket, állítom, ha a döntőben találkozunk, aranyérmesek vagyunk.

Ezután elárulta, mi maradt meg benne a legjobban arról a világbajnokságról, majd beszélt a szaúdi futballról és a családjáról is.

– Számomra létkérdés, hogy a közelemben legyenek. Mindenhova jönnek velem, Szaúd-Arábia sem volt ez alól kivétel. A feleségemmel két kisgyermekünk van, a fiunk négyéves, a kislányunk most múlt egy. Nem unatkozom a hétköznapokban sem.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.