A Paks kiütéssel nyert a Magyar Kupában, Bognár György mégis dühöngött

Két mérkőzés maradt szerdára a labdarúgó Magyar Kupában a tizenhat közé jutásért. Akik kilátogattak a BVSC és a Mol Fehérvár találkozójára, azok nosztalgiázhattak a vasutascsapat két és fél évtizeddel ezelőtti dicsőséges napjairól, hiszen a vendégek gond nélkül nyertek 5-2-re. A Paks már a 30. percben 5-0-ra vezetett a III. ker. TVE vendégeként, és ez is lett a végeredmény, Bognár György, a paksiak vezetőedzője ki is fakadt a fiatal játékosaira.

2021. 11. 03. 19:22
20211103 Budapest BVSC-MOL Fehérvár Magyar Kupa labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van annak némi bája, hogy mintha megállt volna az idő. Ugyanolyan a pálya, a nagy vaslelátó és az ütött-kopott szemközti tribün, minden olyan, mint jó huszonöt éve is volt. A BVSC labdarúgói akkor nagyon sokra törtek, a bajnoki cím lebegett a szemük előtt az élvonalban, most pedig szintén bajnoki aranyra hajtanak, csak éppen a harmadosztályban. Közte pedig megjárták a mélységeket, ez az NB III már komoly előrelépés, ha minden jól megy, a nyáron jöhet a másodosztály, és a vezetők nem is akarnak többet.

Ez a megállt az idő megállapítás egyébként csak a stadionra igaz, a klub Rákosrendező sínein túl modern, első osztályú edzőközpontot épített ki, a meccseit azonban továbbra is a Szőnyi úton játssza. Itt fogadta a Mol Fehérvárt is a Magyar Kupában a tizenhat közé jutásért, és akik anno, a vasutasok legdicsőségesebb időszakában is jártak ide, nem csak a látvány miatt nem tudnak szabadulni a nosztalgiától. A hangulat is azt a korszakot idézi: van hangos zene, műsorközlő, tökmagárus, szabadtéri büfé kis asztalokon – és kevés, de annál lelkesebb szurkoló. Akkor a mindenkori sajtófőnök munkáját a vezetők aszerint ítélték meg, hogy a meccsekre mekkora nézőszámra tudták rábeszélni az újságírókat, akik aztán kabarét csinálva ebből olykor szoroztak összeadás helyett.

Az aligha lehet kérdés, hogy a melyik csapat jut tovább, a Mol Fehérvár, amely élvonalbeli rangadóhoz is illő összeállításában állt ki, már az első félidőben három góllal vezetett, a vége pedig 5-2 lett. A vendégeknél Nikolics Nemanját volt érdemes figyelni, hiszen kimaradt a válogatott keretéből, és szövetségi kapitány ezt azzal indokolta, hogy a klubcsapatában is bizonytalanná vált a helye, és most annak a megszilárdítására kell összpontosítania. Nos, a csatár ezt el is kezdte, szemlátomást roppant motiváltan futballozott, mindig megjátszható és helyzetbe hozható volt, és ebből egy mesterhármas kerekedett ki.

 

Fotó: Mirkó István

 

A BVSC pedig bebizonyította, hogy nem véletlenül vezeti az NB III Nyugati csoportjának a tabelláját, kulturáltan, tervszerűen futballozott, ám a tudáskülönbséget nem tudta semmivel sem kiegyenlíteni. A zuglói csodacsatár, Kokenszky Norbert 15 forduló után már 21 gólnál jár a bajnokságban, két hete hatvan méterről talált a kapuba, most azonban nemigen villoghatott, a Vidi védői nyilván más minőséget képviselnek a neki megszokottnál. Ez persze nem kisebbíti az ő hírnevét, mint tudjuk, az NB III királya nem egy elfuserált NB II-es, hanem egy nagyon jó harmadosztályú futballista.

Zajlott tegnap egy másik MK-mérkőzés is, az NB II-be tartozó III. ker. TVE a Paksot fogadta. A vendégek a 13. percben már 3-0-ra vezettek, mire a házigazdák vezetőedzője, Kemenes Szabolcs negyedóra elteltével egyszerre hármat is cserélt, de hamarosan már 5-0-t mutatott az eredményjelző a paksiak javára, és aligha hitte bárki is, hogy ezzel kialakult a végeredmény. a tolnai csapat mestere a szünet után öt fiatalnak adott bizonyítási lehetőséget, majd róluk ezt nyilatkozta a meccset követően: – A terv bevált, hamar eldöntöttük a továbbjutás sorsát, így több játékosomat is pihentethettem. A második félidőben látottakkal viszont elégedetlen vagyok, nem értem, hogy a fiatalok miért nem élnek az adódó eséllyel. Mert ha így teljesítenek, akkor nem mostanában verekszik be magukat a kezdőbe. Leginkább soha.

Árulkodó és tanulságos szavak.

A nyolcaddöntőkben egyébként a Mol Fehérvár a Szeged (NB II), a Paks pedig a Csákvár (NB II) ellen játszik majd.

Borítókép: A zuglói gólgyáros, Kokenszky Norbert nem boldogult a fehérvári védőkkel (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.