A Vidi korábbi sikeres edzőjét nevezték ki a Debrecen élére

Joan Carrillót nevezték ki a DVSC vezetőedzőjévé. A spanyol tréner korábban kétszer is dolgozott Fehérváron, Debrecenben azt várják tőle, hogy stabilizálja a labdarúgó NB I-ben tizenkét forduló után 13 ponttal a kilencedik helyen álló csapat helyzetét.

Magyar Nemzet
2021. 11. 08. 17:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVSC október 28-án, a Kecskemét ellen elvesztett Magyar Kupa-mérkőzés után menesztette a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edzőpárost, a legutóbbi két mérkőzésen – az MTK elleni, idegenbeli 1-1, valamint múlt szombaton a Honvéd feletti 5-3-as siker alkalmával – Jeremiás Gergő irányította a csapatot megbízott vezetőedzőként. A beugró tréner tehát megállta a helyét, a klub vezetői mégis úgy gondolták, hogy tapasztalt szakemberre van szükség a Loki élén.

– Továbbra is a klub stabilizálása és az első osztályú részvétel biztosítása a célunk. Hosszas keresgélés után Joan Carrillóra esett a választásunk, akivel sikerülhet ezeknek a céloknak a kiharcolása – mondta a hétfő délutáni sajtótájékoztatón Tőzsér Dániel sportigazgató, aki megköszönte az előző stáb munkáját is, s hangsúlyozta, a szakemberek maradnak a DVSC kötelékében. (Korábban Nebojša Vignjevićet is szóba hozták a DVSC-vel, aki korábban hét évig dolgozott Újpesten.)

Joan Carrillo magyarul mutatkozott be a sajtónak.

– Jó napot kívánok! Nem sokat beszélek magyarul, de szeretnék fejlődni. Nagyon örültem, hogy Tőzsér Dániel megkeresett telefonon a munkával kapcsolatban. Tisztában vagyok azzal, hogy a Loki egy nagyszerű klub, amely korábban a nemzetközi porondon is bizonyított – mondta Carillo, majd így folytatta: – Nagyon érdekes projekttel állt elém a vezetőség, mindenki éhes a sikerre. Figyelemmel követtem a klub mérkőzéseit, és feltérképeztem a játékosokat is. Megfelelő az egyveleg, ugyanis nemzetközi tapasztalattal rendelkező, rutinos, valamint fiatal játékosok is rendelkezésre állnak.

Joan Carrillo mellett az szólhatott, hogy már kétszer is dolgozott Magyarországon. Először 2011-ben érkezett Paulo Sousa segítőjeként, majd a portugál tréner távozása után, a 2014–2015-ös idényben már vezetőedzőként irányította a piros-kékeket. Noha bajnoki címet is szerzett a csapattal, 2015 nyarán mégis távoznia kellett Székesfehérvárról. Ezt követően dolgozott hazájában, az Almeríánál, a horvát Hajduk Splitnél, a lengyel Wisla Krakównál, majd a 2019–2020-as idényben ismét Fehérváron, ám ez az időszaka már messze nem volt sikeres a Vidinél. Legutóbb a ciprusi AEK Larnaca edzője volt. Pályafutása eddigi legnagyobb sikere a Videotonnal elért bajnoki cím. 

Borítókép: Joan Carrillo a bemutatkozó sajtótájékoztatón (Fotó: Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.