Az Eb-n is folytatta nagyszerű sorozatát Vas Blanka

Vas Blanka az első körben vezetett, végül második helyen zárt a terepkerékpár Európa-bajnokságon

Magyar Nemzet
2021. 11. 06. 16:05
CYCLOCROSS-BEL-WOMEN Fotó: AFP/DAVID STOCKMAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vas Blanka tavaly még az U23-as mezőnyben indult a terepkerékpár Európa-bajnokságon, és a második helyen zárt. A még mindig csak húszéves magyar bringás idén is ezüstérmet szerzett, de immár a felnőtt mezőnyben!

A verseny a várt képet mutatta: a hazai pályán versenyző holland kontingenssel kizárólag a múlt hétvégén, élete első világkupasikerét jegyzett Vas Blanka tartotta a lépést.

Az első kört a magyar lány zárta az élen, utána viszont a világbajnok Lucinda Brand ellépett tőle és mindenki mástól is. Brand végül akkora fölénnyel nyerte a versenyt, hogy a célvonal előtt leszállhatott a kerékpárjáról, és azt a magasba emelve fejezte be a futamot.

Mögötte sokkal szorosabb volt a harc a másik két dobogós helyért. Vas keményen dolgozott, és szép fokozatosan lerázta a többi hollandot, köztük az Eb-címvédő Ceylin Alvaradót is. Az utolsó körre már csak Yara Kastelijn maradt a magyar versenyzővel, de Vas őt is lehajrázta, így megszerezte az ezüstérmet.

A kiváló Eb-futam azt jelenti, hogy Vas Blanka a vk-győzelem, majd egy harmadik hely után zsinórban harmadik elit terepkerékpáros-versenyét zárta dobogón.

Borítókép: Vas Blanka (Fotó: AFP/David Stockman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.