Az oltatlan játékosokat kizárják a kézilabda-világbajnokságról

Mindössze három héttel a női kézilabda-világbajnokság kezdete előtt döntött úgy a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF), hogy csak a Covid-vakcinával beoltott vagy a koronavírus-fertőzésen átesett játékosok vehetnek részt a tornán, s ugyanez vonatkozik a válogatottak teljes küldöttségére és a játékvezetőkre is.

Magyar Nemzet
2021. 11. 14. 10:53
ELEK Gbor; GRBICZ Anita; DANYI Gbor
Nem volt sok örömünk a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Per Bertelsen, az IHF igazgatótanácsának tagja erősítette meg a döntést a dán TV2  portálnak. A cikk szerint először november 10-én lehetett hallani a korlátozó intézkedésről, amikor a német Bundesliga elnöke, Uwe Schwenker az NDR -nek adott interjújában elmondta, információi vannak arról, hogy ezeket be fogják vezetni. Ő ezt a 32 résztvevő országnak kiküldött IHF-levélből vette, amely akkor azonban még csak erős ajánlás volt az oltás felvételére. Mostanra azonban megszületett a döntés a nem védett sportolók kizárásáról.

Még az oltás sem elég, mellette 72 órán belüli negatív PCR teszt is kell majd, hogy a delegáció tagjai beléphessenek a vb helyszínére. A magyar női válogatott az E csoportban szerepel Németország, Csehország és Szlovákia társaságában a december másodikán kezdődő, spanyolországi vb-n. Mivel a magyar csapat a tokiói olimpián is részt vett a nyáron, amelyen hasonlóan szigorú szabályok voltak érvényben (emlékezhetünk Schmid Julia botrányára, akit az oltás hiánya miatt küldött haza a Magyar Olimpiai Bizottság Tokióból), vélhetően nem okoz nagyobb gondot a döntés a keret összeállításakor.

Ugyanakkor Tokióban a MOB döntése volt, hogy csak a Covid ellen védett sportolók lehettek a magyar csapat tagjai, más országokban okozhat most gondot a vb előtt nem sokkal meghozott szabály. A TV2 cikkében a dán szövetség sportigazgatója, Morten Henriksen kijelentette, támogatja az oltás felvételére való ösztönzést, de ilyen rövid idővel a torna kezdete előtt kötelezővé tenni azt, nem professzionális.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.