Gulácsi Péter után Willi Orbán is koronavírusos lett Lipcsében

Lassan a fél csapat kidől a sorból a német RB Leipzignél, amely újabb hat Covid-fertőzésről számolt be. Köztük van Willi Orbán, a magyar labdarúgó-válogatott alapembere is, akinek a klubtársa, Gulácsi Péter már korábban karanténba került a betegség miatt.

Magyar Nemzet
2021. 11. 26. 19:17
SC Freiburg - RB Leipzig
Fotó: Europress/AFP/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig pénteken jelentette be újabb hat személynek a kiesését, Orbán mellett a csapattagok közül Yussuf Poulsen, Hugo Novoa és Mohamed Simakan tesztje lett pozitív, a szakmai stábból pedig Frederik Gössling kapusedzőnek és egy nem nevesített háttérembernek. Hozzátették: a nevezettek házi karanténba kerültek.

Most már nyugodtan fertőzéshullámról beszélhetünk a lipcsei öltözőben, a klub ugyanis kedden jelentette be a kezdőkapus valamint Jesse Marsch vezetőedző és egy stábtag megfertőződését, akik el sem utaztak a Club Brugge elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre, amelyet 5-0-ra nyert meg a csapat szerdán.

Orbán a belgiumi meccs helyszínéről utazott haza betegség miatt, a védőnek megfázásos tünetei voltak. A Leipzig harmadik magyar válogatott játékosa, sem játszott a BL-meccsen, ő azonban nem a betegség, hanem sérülés miatt maradt otthon, még az elmúlt hétvégi, Hoffenheim elleni bajnokin fordult ki a bokája.

Az RB Leipzignél csütörtökön az összes játékost és stábtagot, szám szerint 61 embert teszteltek. A gárda legközelebb vasárnap délután lép pályára, amikor a Bundesliga 13. fordulójának zárómérkőzésén a Bayer Leverkusent fogadja.

Borítókép: (Fotó: Europress/AFP/Tom Weller)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.