Négyből semmi, a Celtic Budapesten is legyőzte a Fradit

Nem sikerült a javítás a Ferencvárosnak az Európa-ligában, a magyar bajnok a skóciai vereség után hazai pályán is kikapott a Celtictől. Ezzel eldőlt, hogy a hátra lévő két forduló eredményeitől függetlenül a G csoport utolsó helyén zár a Fradi, azaz nem éri meg a kupatavaszt. A szurkolók Peter Stöger távozását követelték.

2021. 11. 04. 22:52
null
20211104 Budapest FTC Celtic labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan közjátékkal kezdődött a Ferencváros és a Celtic összecsapása. Nem a skótok és a portugál játékvezetői stáb térdelésére és az erre válaszként adott nézőtéri füttyszóra gondolunk, ez mostanság megszokottnak tekinthető. A Celtickel a héten szerződést hosszabbított Anthony Ralston viszont már ez előtt megakasztotta a programot, a védőt kétszer is leparancsolta a bíró a felszerelése miatt, végül a sportszárcsere lett a megoldás.

Aztán ahogy elkezdődött a találkozó, a skótok hamar elfelejthették a kellemetlen epizódot. Eldar Ćivić könnyelműen eladta a labdát saját térfelén, a japán Furuhasi Kjogo pedig higgadt csel után Bogdán Ádám kapujába lőtt. (Dibusz Dénes a cserepadra sem ült le koronavírus-fertőzése után.)

Hidegzuhany volt a javából, de gyorsan ocsúdott a Fradi: a meglepetésre a kezdőcsapatba jelölt Olekszandr Zubkov lövése Josip Juranovićon megpattanva védhetetlenül hullott Joe Hart kapujába. A félidő felénél már nem örültünk ennyire a gellert kapott lövésnek: Jota kísérlete Vécseit és a kapufát érintve eljutott a hálóba.

Sokkal lüktetőbb, nyíltabb volt a mérkőzés, mint a skóciai, látszott a Fradi felfogásán, hogy túlságosan sokat már az egy pont sem ért volna a magyar bajnok számára, ez viszont többször lehetőséget adott a Celticnek az ellentámadásokra.

A második félidő kiváló Tokmac-tekeréssel indult, alaposan megérezte a keresztléc... Hasonló eredménnyel végződött a Fradi kapuja előtt Ralston fejese. A magyar csapat átlövésekkel próbálkozott, ziccer viszont a skótok előtt adódott, Furuhasi duplázását Blažič bravúros és látványos mentéssel még megakadályozta, Liel Abada lövése viszont már gólt ért.

Ekkor a hazai szurkolóknál is elszakadt a cérna, éles és egyértelmű kritikával illette a B-közép a hazai csapatot, és egyre több füttyszó érkezett a Fradi irányába, különösen Tokmacnak jutott ki belőle a lecserélésekor, Peter Stöger vezetőedzőnek pedig „Auf Wiedersehen!” („Viszontlátásra!”) volt a drukkerek üzenete. Az elmúlt idények nemzetközi csoportköreiben példátlan lelátói reakció meg is zavarta a Fradit, 1-3 után már nem volt benne a mérkőzésben, hogy a magyar bajnok pontot mentsen.

A korábbiakhoz képest langyosan csordogált a találkozó, amikor a 86. percben Myrto Uzuni szépített, felpezsdítve ezzel a hajrát. Újabb gól azonban már nem született, a vereséggel pedig eldőlt, hogy a Ferencváros negyedik helyen zárja az Európa-liga G csoportját, azaz nemcsak a továbbjutás, hanem az Európa-konferencialigába szóló átszállójegy lehetősége is elúszott.

A lefújás után ismét zúgott a fütty és az „Auf Wiedersehen!” Nehéz napok következnek a csapat és edzője életében.

Európa-liga, G csoport, 4. forduló

Ferencváros–Celtic 2-3 (1-2)

Gólszerzők: Juranović (11., öngól), Uzuni (86.), illetve Furuhasi (3.), Jota (23.), Abada (60.)

A csoport másik mérkőzésén: Bayer Leverkusen–Real Betis 4-0.

Az állás: 1. Leverkusen 10, 2. Betis 7, 3. Celtic 6, 4. Ferencváros 0.

Borítókép: Ismét elbukott a Fradi (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.