Piqué élete teljesen megváltozik Xavi érkezésével

Xavi nem vesztegeti az idejét Barcelonában. A klub korábbi ikonikus középpályása vezetőedzőként tért vissza a katalán fővárosba, és bevezetett szabályaival máris borzolja a kedélyeket. A játékoskeretből Gerard Piqué járhat legrosszabbul.

Magyar Nemzet
2021. 11. 10. 9:58
Gerard Piqué
FC Barcelona v Dinamo Kyiv: Group E - UEFA Champions League
Vladyslav Supriaha and Gerard Pique during the match between FC Barcelona and Dinamo Kiev, corresponding to the week 3 of the group stage of the UEFA Champions League, played at the Camp Nou Stadium, on 20th October 2021, in Barcelona, Spain. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több, részben eltérő változata is megjelent különböző oldalakon Xavi első szabálygyűjteményének, amelyet bevezetett a barcelonai öltözőben. A játékosoknak az új rendszerben több időt kell az edzőközpontban tölteniük, és nem kapnak szabad kezet az étkezés és a külön végzett edzések terén sem.

A szakember szerint szükség van a rendszerre, hogy javuljanak az eredmények.

– Amikor játékosként volt mihez igazodnunk az öltözőben, minden rendben ment. Amikor nem, káosz uralkodott – indokolta a határozott belépőt Xavi.

A legérzékenyebben a klub védőjét, Gerard Piquét érinthetik a szabályok, aki a válogatott szünetek alatt üzleti utakra repült az Egyesült Államokba. Erről le kell mondania az idény időtartama alatt, ahogy a veszélyesnek minősített hobbijáról, a szörfözésről is.

A hírnevében szívesen fürdő Piqué az új szabályok miatt mondott le egy televíziós interjút is. A játékos többek között a november végi Davis-kupa szervezésében is szerepet játszik.

Xavi hétfői bemutatásakor elmondta: tudja, hogyan kezelje korábbi csapattársait – köztük Piquét. S bár a bevezetett rendszer aligha egy személyben a hátvédnek szól, Piqué a szabályokra adott reakciójával kulcsfigura lehet abban, hogy Xavi projektje milyen úton indul el.

Borítókép: Gerard Piqué (középen) a Dinamo Kijev elleni BL-meccsen (Fotó: NurPhoto via AFP/Joan Valls)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.