Továbbra is Kovacsics és Szucsánszki nélkül, íme a válogatott kerete

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 21 fős keretét a decemberi, spanyolországi világbajnokságot megelőző felkészülési időszakra.

Forrás: MTI2021. 11. 10. 16:28
Zcsik Szandra; Hardina, Veronika
Gyõr, 2021. március 19. Zácsik Szandra, a magyar (b) és Veronika Hardina, a kazah válogatott játékosa a kézilabda nõi olimpiai selejtezõ 2. csoportjának elsõ fordulójában játszott mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2021. március 19-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakvezető szerdán a magyar szövetség honlapján elmondta, hogy a 21 játékos közül 18-an utaznak majd a Franciaország elleni felkészülési mérkőzésekre és a világbajnokságra.

 

– Az eddigi két összetartás alapján a listán szereplő játékosokban gondolkozunk, Albek Annával pedig hosszú távon szeretnénk számolni, így a jobbátlövők között negyedikként ő is szerepel a névsorban – tette hozzá.

 

A keret november 22-én találkozik legközelebb, majd 26-án és 28-án Párizsban az olimpiai bajnok Franciaország ellen játszik felkészülési mérkőzéseket.

 

Az idei lesz a 25. női világbajnokság – és a 23., amelyre a magyar válogatott kijutott –, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornának december 1–19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont. Az olimpiai hetedik helyezett magyarok 2-án Szlovákiával, 4-én Csehországgal, 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában. Mindhárom meccs 20.30-kor kezdődik.

 

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol négy, hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kvalifikál a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben.

 

A magyar női válogatott 21 fős kerete:

 

 

kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szikora Melinda (Bietigheim, német)

jobbszélsők: Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr), Töpfner Alexandra (Alba Fehérvár)

jobbátlövők: Albek Anna (Metzingen, német), Klujber Katrin (Ferencváros), Planéta Szimonetta (Debrecen), Tomori Zsuzsanna (Vipers Kristiansand, norvég)

irányítók: Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár), Vámos Petra (Debrecen)

beállók: Bordás Réka (Debrecen), Szabó Laura (MTK), Tóvizi Petra (Debrecen)

balátlövők: (Győr), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (Ferencváros)

balszélsők: Fodor Csenge (Győr), Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Győr)

 

Borítókép: Zácsik Szandra (balra) és Veronika Hardina a Magyarország–Kazahsztán olimpiai selejtező mérkőzésen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.