Xavi: Ennek meg kellett történnie

Xavi Hernández, a katalánok korábbi klasszisa elismerte, hogy jelenlegi klubja, a katari al-Szadd és a Barcelona tárgyalásban áll, immár csupán formaság kérdése, s hazatérhet, hogy átvegye a botladozó Barca irányítását.

Magyar Nemzet
2021. 11. 03. 21:26
null
Sadd's coach Xavi reacts during the AFC Champions League Round of 16 match between Iran's Persepolis and Qatar's Al-Sadd on September 27, 2020, at the Education Stadium in the Qatari city of Ar-Rayyan. (Photo by Mustafa ABUMUNES / AFP) Fotó: Mustafa ABUMUNES / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon pozitív ember vagyok. A két klub tárgyalásokat folytat. Csupán a józan ész dolga, ennek meg kellett történnie. Izgatott vagyok – mondta egy interjúban Xavi.

Spanyol források szerin már az is eldőlt, hogy hároméves szerződést köt szeretett klubjával, igaz, kevesebb lesz a fizetése, mint Katarban.

Xavi játékosként mindent megnyert, ami csak lehet, a Barcelonával bajnokságot, kupát és Bajnokok Ligáját, a spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnokságot. Edzőként nyilván nehezebb dolga lesz, a Barca felvirágoztatása jelenleg nem csupán edzői feladat, az adott játékosállományból nehéz többet kihozni.

– Nem vagyok messiás, de ez nem is erről szól. Vissza kell adnom a hitet a csapatnak, amelyik igenis jó. Dolgozni kell, és nem ideákban hinni. Mindannyiunknak ugyanabba az irányba kell húznunk – mondta kicsit rébuszokban a rá váró feladatról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.