A debütáns máris a klublegendát idézi, csapata hengerelt

A Serie A címvédője, az Internazionale folytatta hazai győzelmi sorozatát, 4-0-ra legyőzte a Cagliarit, és már vezeti a bajnokságot.

Magyar Nemzet
2021. 12. 13. 11:02
FC Internazionale v Cagliari Calcio
Inter Milan's Argentine forward Lautaro Martinez (L) celebrates with teammates after scoring his team's first goal during the Italian Serie A football match between Inter Milan and Cagliari at the Giuseppe Meazza Stadium in Milan on December 12, 2021. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP) Fotó: MIGUEL MEDINA / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az Internazionale tavaly tizenegy év után ismét megnyerte a Serie A-t, az új idény kezdetén mégsem az újabb fekete-kék sikert várták az olasz labdarúgó-bajnokságban. A milánói klub ugyanis nehéz anyagi helyzete miatt elengedte edzőjét, Antonio Contét, valamint két kulcsemberét, Romelu Lukakut és Asraf Hakimit is.

A bajnokság feléhez közeledve viszont már tisztán látszik, hogy az immár Simone Inzaghi által vezetett Interrel számolni kell a végső elsőséget illetően. A 17. fordulóban, a kieső helyen álló Cagliari ellen aratott 4-0-s győzelem ugyan önmagában csak a papírforma domináns érvényesítése volt, jelentőségét viszont az adta, hogy a címvédő ezzel állt a tabella élére, miután az elmúlt hónapokat a Milan és a Napoli üldözésével töltötte.

A riválisok elfáradni látszanak az őszi idény végére, a Napoli az elmúlt három fordulóban a Sassuolo, Atalanta, Empoli trió ellen egy pontot hozott össze, vasárnap pedig az Inter városi riválisa is botlott, csak egy ponttal távozott Udinéből.

A címvédő ellenben elkapta a fonalat, legutóbbi öt bajnokiját megnyerte, ráadásként pedig a Bajnokok Ligája-átkot is megtörte, tizenegy év kihagyás után ismét érdekelt lesz az elit sorozat egyenes kieséses szakaszában.

Zanotti átesett a tűzkeresztségen (Fotó: Getty Images/Giuseppe Cottini)

– Nagyszerűen koncentráltunk, ami különösen annak fényében figyelemre méltó, hogy a legtöbb európai kupacsapat szenvedett a hétközi meccse után. Tudjuk, mit akarunk játszani, és mindent megtettünk az elmúlt hetekben, hogy behozzuk a lemaradásunkat – mondta Inzaghi, aki a Cagliari ellen egy fiatal játékosnak is lehetőséget adott. A tizennyolc éves Mattia Zanotti kis híján gólpasszal mutatkozott be, átadása után Alexis Sánchez a keresztlécet találta el.

A fiatal szélső védő neve és posztja alapján is adja magát, hogy rögtön a klublegendához, a ma már az Inter alelnökeként tevékenykedő Javier Zanettihez hasonlítsák. 

– Mindig is Zanetti volt a példaképem. Persze az összemérésünk még szóba sem jöhet, de megtisztelő azt a mezt viselni, amiben ő futballozott hosszú éveken át. Leírhatatlanul boldog vagyok, és külön öröm, hogy hazai pályán, a San Siróban mutatkozhattam be – lelkendezett a fiatal játékos.

Serie A, 17. forduló

Inter–Cagliari 4-0

Napoli–Empoli 0-1

Udinese–Milan 1-1

Venezia–Juventus 1-1

Sassuolo–Lazio 2-1

Verona–Atalanta 1-2

Torino–Bologna 2-1

Fiorentina–Salernitana 4-0

Genoa–Sampdoria 1-3

A Roma–Spezia zárómeccset hétfő este (20.45, Sport 1) rendezik.

A bajnokság élmezőnye: 1. Inter 40 pont, 2. Milan 39, 3. Atalanta 37, 4. Napoli 36, 5. Fiorentina 30, 6. Juventus 28.

Borítókép: négy gólt ünnepelhetett az Inter (Fotó: AFP/Miguel Medina)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.