Belebukott a debreceni kudarcba, menesztette a Fradi Peter Stögert

A Debrecentől vasárnap elszenvedett 2-0-s vereség után Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője azt mondta, a téli szünetben tiszta lapot akar nyitni a csapatnál. Nos, a Fradi vezetői másként értékelték az együttes eddigi szereplését, a klub a honlapján tudatta, hogy felmentették az osztrák vezetőedzőt. Az idei utolsó mérkőzésre, a Honvéd elleni szombati bajnokira az eddigi másodedző, az örökös beugró, Máté Csaba készíti fel a csapatot.

Magyar Nemzet
2021. 12. 13. 13:08
null
20211104 Budapest Ferencvárosi TC FTC-Celtic FC EL Európa Liga labdarúgó mérkőzés Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: STÖGER PETER fradi vezetőedzője Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Dühös nem vagyok, csalódott annál inkább, mert nem először fordul elő, hogy úgy látom, nem megfelelő a csapat hozzáállása – e szavakkal értékelte Stöger a Ferencváros 2-0-s debreceni vereségét, majd hozzátette, a téli szünetben változtatásokra készül: – Korábbi csapataimnál ilyen ingadozást a hozzáállásban még nem tapasztaltam. A szünet alatt egyfajta tiszta lapot kell nyitnunk, és akik nem készek a versenyre, azok kimaradhatnak a kezdő tizenegyből.

Nos, az FTC vezetői úgy ítélték meg, elsősorban Peter Stöger a felelős a csapat újabb kudarcáért. Méghozzá alaposan, beszédes, hogy az idei utolsó meccset sem várták meg a felmentésével.

A döntés nem előzmények nélküli, noha a Ferencváros csütörtökön az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában 1-0-ra legyőzte a Leverkusent, Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, van bennük hiányérzet.

– Azért kell dolgozni, hogy jövőre is legalább az Európa-liga csoportkörében legyen érdekelt a Ferencváros. A realitás a keretet és a financiális lehetőségeket tekintve ez, de a cél természetesen a Bajnokok Ligája, mert a lécet mindig magasra kell tenni – fogalmazott Orosz Pál.

Íme, a Fradi.hu-n hétfő délben megjelent közlemény:

„Zsinórban három bajnoki címet nyert és a tavalyi szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott labdarúgócsapatunk irányítását idén június elején vette át Peter Stöger. Az 55 éves osztrák edző korábban a német sztárcsapatot, a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette, szintén rendkívül sikeres volt a Kölnnél, amelyet a német másodosztályból feljuttatott a Bundesligába, majd ott óriási bravúrt elérve az ötödik helyre, ezzel az Európa Liga csoportkörébe juttatta. De nyert korábban osztrák bajnoki címeket és Osztrák Kupákat is.

Peter Stöger irányításával labdarúgóink ebben a szezonban is sikerrel vették az akadályokat a nemzetközi porondon, a 32 csapatosra szűkített Európa Liga csoportkörébe jutott az FTC, még a BL selejtezőben legyőzve többek között a cseh Slavia Praha együttesét. A rendkívül erős EL csoportkörben a Bayer Leverkusen, a Real Betis és a Celtic mögött ugyan csak a 4. hely jutott csapatunknak, azonban az utolsó fordulóban hazai pályán sikerült felülmúlni a csoportelső németeket. A bajnokságban sokáig az élen állt Peter Stöger gárdája, amely most egy mérkőzéssel kevesebbet játszva a második helyen várja az idei záró fordulót, a Honvéd elleni hazai találkozót.

A hétvégi fordulóban a csapatot az eddigi segítő edző, Máté Csaba irányítja, valamint az edzéseket is ő tartja az új vezetőedző kinevezéséig. Az új vezetőedzőt az FTC igyekszik mielőbb megnevezni.

Az FTC köszöni Peter Stögernek és két külföldi segítőjének, Gerhard Fellnernek, valamint Alexander Badénak az elért sikereket és hasonló eredményeket kíván további edzői pályafutásához!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.