időjárás 17°C Hella 2022. május 27.
logo

Benzema olyan fontos a Real Madridnak, mint Ronaldo volt egykor

Szilágyi
2021.12.02. 11:10 2021.12.02. 11:17
Benzema olyan fontos a Real Madridnak, mint Ronaldo volt egykor

Karim Benzema szezonbeli 17. góljával győzte le tegnap este a Real Madrid a Bilbaót. A francia csatár vezérletével menetel a Real a spanyol bajnokságban, jelenleg hét pont előnnyel vezeti a tabellát a címvédő Atlético Madrid előtt. Benzema nélkülözhetetlen az Ancelotti-gépezetben.

Tegnap este a spanyol labdarúgó-bajnokság listavezetője, a Real Madrid 1-0-ra legyőzte a Bilbao csapatát, a sikerének köszönhetően hét pontra nőtt az előnye a címvédő Atlético Madriddal szemben. A blancók megmentője, gólfelelőse ezúttal is Karim Benzema volt, az Aranylabda-szavazás negyedik helyezettje már a 17. gólját jegyezte ebben a szezonban, a 33 éves támadó beállította az egyéni csúcsát a Real Madridban: legutóbb 2019-ben szerzett 35 gólt a klubjában. Benzema könnyedén megdöntheti a gólrekordját, hiszen még hátra van néhány forduló az idei szezonban.

Fotó: DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, algériai származású támadó 2009-ben igazolt a spanyol óriáshoz, és kezdetben eltörpült Cristiano Ronaldo mellett/mögött, de amióta a portugál eligazolt Madridból, egyértelműen ő a Real első számú gólfelelőse. Hihetetlen mennyiségben rúgja a gólokat: az utóbbi egy hónapban nyolc meccsen lépett pályára, a fellépésein összesen kilencszer volt eredményes. A Real legutóbbi három mérkőzésén is betalált. 

Nem véletlenül nyilatkozta róla a brazil Ronaldo októberben, hogy ő gondolkodás nélkül neki adná oda az Aranylabdát. – Nálam egyértelműen Benzema a befutó. Ő a világ legjobb csatára, tíz éve hihetetlenül magas szinten teljesít, és mindenekfelett nagy bajnok. Megérdemelné a díjat, nem igaz? – vetette fel a kérdést a kétszeres Aranylabdás, kétszeres világbajnok brazil, de az ítészek végül másra, Lionel Messire gondoltak.

Ha Benzema tartja a szédületes formáját, és a Real Madrid nyer legalább egy trófeát a szezon végén, akkor nehéz lesz nem neki adni az Aranylabdát.

Borítókép: Benzema góljaival robog a Real Madrid (Fotó: Fotó: DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP)