Cáfolnak a szlovákok, nem lesz szükség rögtönzésre

A Szlovák Kézilabda-szövetség (SZH) cáfolja, hogy a visszalépést fontolgatná a januári férfi Európa-bajnokság társrendezői szerepkörétől.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 23. 16:43
Telt ház lesz az MVM Dome-ban Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi is beszámoltunk az értesülésről, hogy a szlovákok fontolgatják, visszalépnek a közös Eb-rendezéstől. Északi szomszédunk kézilabda-szövetsége azonban közleményben cáfolta ezeket a pletykákat.

– Nem számolunk olyan verzióval, hogy az Európa-bajnokság Szlovákiában nem lesz megrendezve. Természetesen követjük a koronavírus-járvány körül kialakult helyzetet Szlovákiában, és kapcsolatban vagyunk, együttműködünk az illetékes döntéshozókkal – áll a közleményben. Az viszont még kérdéses, hogy a pozsonyi és kassai Eb-meccseken lehetnek-e majd nézők a csarnokban.

Az SZH hétfőn sajtótájékoztatón ad újabb információt ad a rendezéssel kapcsolatos kérdésekről és a szlovák válogatott felkészülésének utolsó fázisáról.

A bejelentés a magyar szervezők számára is megnyugtató lehet, hiszen így nem lesz szükség rögtönzésre és a teljes rendezés átvállalására.

A huszonnégy csapatos Eb-t január 13. és 30. között rendezik meg, három magyar (Budapest, Szeged, Debrecen) és két szlovák (Pozsony, Kassa) helyszínen. Az elődöntőknek és a finálénak a magyar főváros ad otthont.

Borítókép: A döntő helyszíne, az új budapesti aréna (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.